Daim kage 02

Daim kage 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : louna

Indsendt :      Red :
Daim kage 02, billede 4 Daim kage 02, billede 1 Daim kage 02, billede 2 Daim kage 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
200 gram Hvid chokolade 30% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
6 Daimbar 1 daimbar vejer 28 gram.
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
3 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Kaffe stærk færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Evt. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
  Glasur:
150 gram Hvid chokolade 30% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Kaffe færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Daimbar 1 daimbar vejer 28 gram.
0.5 pakke Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Pisk æg og sukker til en skummende hvid masse, bland vanilje sukker mælk olie og hakket Daim i.

Smelt det hvide chokolade i vandbad eller i mikroovnen men pas på i mikroovnen at det ikke brander på.

Bland chokoladen og kaffen sammen i en skål for sig kaffen skal være varm. Når det er rørt sammen puttes det i kagen.

Nu tilsættes mel og bagepulver til dejen er blød.

Dejen hældes i en bradepande ca. 23x33 cm. Bag kagen i ovn på 200 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter.

Glasur:
Smelt den hvide chokolade. Bland den med kaffen. tilsæt vanilje sukker, og flormelis, til den har konsistens som alm. glasur, fordel den på den bagte og afkølede kage. Drys hakket daim ud over glasuren så det sidder fast.

Tips:

Denne kage er go til voksne og børn. Rigtig go til eftermiddags kaffe eller som dessert med is til.





karakterer:
Opskriften er vist 104080 gange,
og udskrevet 2587 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (89 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 32455 (7727 kcal)
KJ pr. Pers. 2704 (643 kcal)
Vægt ialt 2237 gram
Vægt pr. Pers. 186 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1450 KJ (345 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 15.6 gram
Kulhydrat 46.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-09-06 16:02:46
Smager virkelig ikke særlig godt og er for tør..

  -   2014-06-23 10:26:35
vil gern hør man kan putte vand i . isted for kaffe.

  -   2012-08-10 12:58:09
Den kage er bare lækker, den smager mega godt, kan anbefales

  -   2012-04-02 12:53:33
Er kaffen nødvendig?

  -   2012-01-24 16:14:39
Lyder lækker, men kan kaffen undlades? :-)

  -   2011-10-29 12:16:27
Skal der kaffe i?

  -   2011-07-05 23:35:42
Blev godkendt!! :-) fik kommentaren: den smager noget nær himmelsk! ;-)

  -   2011-06-23 14:16:07
samger den af kaffe???????????

  -   2011-03-21 16:20:57
Jeg ville høre om den kan fryses ??? Vil bruge den til desertbord til konfirmation

  -   2011-01-10 17:19:47
Jeg vil gerne vide, om den kan fryses ned, så den kan opbevares til den skal bruges..?

  -   2009-05-18 22:40:18
er det den rigtige daim kage, altså sååe den smager af rigtig daim :D

  -   2008-06-23 00:00:08
Lækreste kage! Den er fantastisk lækker.

  -   2007-05-20 12:38:43
Vi er på kik efter en god kage og så opdagede vi den her! glæder os sygt til at smage den!

  -   2007-04-18 13:09:55
den er rigtig god men den er lidt dyr at lave! måske kunne man lave noget der??

  -   2007-01-24 13:59:34
Synes den er en mærkelig blanding af våd og tør.

  -   2007-01-22 20:05:15
det er en rigtig god kage. og man kan sagtens bruge lys chokolade i stedet for det hvide

  -   2005-01-01 01:01:01
nu er den skrevet ned jeg glæder mig til at prøve den...

  -   2005-01-01 01:01:01
vildt lækker og smager så godt har haft den med til junior og den vandt en top ti