Blå karpe

Blå karpe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FerskvandsFisk - Karpe

Ukendt oprindelseslandKilde : Gråsten Statsskovdistrikt

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Blå karpe
 
 eddike
 vand
 løg
 laurbærblade
 salt
 hele peberkorn
 
Opskrift:
Blå karpe har været en yndet juleret hos borgerskabet i de nordtyske havnebyer, og herfra er traditionen nået til de sønderjydske købstæder.

Idag er der stadig et rimeligt salg i Schleswig-Holsten, hvor karpen spises enten som jule- eller nytårsmad.

Det er slimlaget på fisken der giver den blå farve. Hvis man vil lave blå karpe, er det vigtigt, at man ikke skraber eller renser fisken for skel udvendigt, og heller ikke fryse den, da det vil ødelægge slimlaget. Fisken kan skylles forsigtigt og tørres indvendig med en køkkenrulle.

Karpen lægges i vasken og overhældes med en halv liter kogende eddike. Herefter lægges den i en fiskegryde og koges i vand ved svag varme i 1/2 til 3/4 time efter hvor stor den er. Kog den med løg, laurbærblade, salt og hele peberkorn.

Server fløde-peberrodssovs og hvide kartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 12841 gange,
og udskrevet 155 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu