Andesteg med mandelfyld

Andesteg med mandelfyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - And hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 dansk and
 groft salt
 
 Fyld:
75 g.finthakkede mandler
1 skivefranskbrød
1 æg
1 dl.appelsinsaft
0.5 tsk.salt
 
 Pensling:
0.5 citron saft heraf
25 g.finthakkede mandler
 
4 dl.vand
 
 Sovs:
5 dl.stegesky
 jævning
 salt
 appelsinsaft
 
Opskrift:
Hak mandlerne og brødet til fyldet. Brug evt. en persillehakker. Rør fyldet og lad det trække, til det hænger sammen. Skyl den optøede and og tør den af med et rent klæde. Gnid anden med salt. Kom fyldet i anden. Luk med et par tandstikkere. Læg anden i en lille bradepande med rystet nedad. Hæld vand ved. Brun ved 225 grader i 15 min. Vend anden. Pensel med cironsaft som er blandet med mandler. Steg videre på nederste rille ved 160 grader i ca. 3 timer.

Læg den stegte and på et varmt fad og lad kødet hvile mindst 10 min. inden den skæres ud. Hæld skyen i en gryde og skum fedtet fra. Tilbered brun sovs af stegeskyen og smag til med salt og evt. appelsinsaft. Hertil serveres hvide og brunede kartofler, rødkål og appelsinskiver. De fleste af årstidens grøntsager kan også bruges som tilbehør





karakterer:
Opskriften er vist 13108 gange,
og udskrevet 353 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-02-02 10:18:43
En rigtig god og anderledes måde at få andesteg på,når det ikke skal Være traditionel julemanden.