| |
|
Ryper sprængte
Ryper sprængte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
| | ryper ryper | | | | | | Til 5 kg. kød anvendes Til 5 kg. kød anvendes | 125 | g. | groft salt125 g. groft salt | 40 | g. | sukker40 g. sukker | 25 | g. | salpeter (kan udelades)25 g. salpeter (kan udelades) | | | |
| |
Pluk ryperne, skær hoved og vinger af, tag indvoldene ud.
De istandgjorte ryper lægges i et fad.
Til 5 kg. kød anvendes
125 g. groft salt
40 g. sukker
25 g. salpeter (kan udelades)
Bland sukker og salt.
Gnid ryperne med blandingen.
Stil ryperne på et koldt sted i 3 døgn, hvor de jævnligt overhældes med lagen.
Vask ryperne og kog dem møre i fersk vand.
Server dem med f.eks. grønlangkål og brunede kartofler
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9
(4 stemmer)
Opskriften er vist 8220 gange, og udskrevet 93 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
|
|