Græsk tzaziki

Græsk tzaziki, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Agurk - Agurker

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt af : nannanedergaard

Indsendt :


Græsk tzaziki, billede 4 Græsk tzaziki, billede 1 Græsk tzaziki, billede 2 Græsk tzaziki, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 bægre græsk yoghurt
1 agurk
 hvidløg
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skær agurken over på midten, på langs. Tag kernerne ud. Riv så agurken. Pres saften ud af agurken. Kom agurken op i yoghurten. Tilsæt salt og peber. Kom 3-4 fed hvidløg i.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Tzaziki

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (38 stemmer)

Opskriften er vist 69368 gange,
og udskrevet 2638 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

...  -  2011-07-10 14:22:28
Jeg har lige haft en vellykket ferie på Kreta, hvor de serverede tzaziki med persille i, og en skvis oliven olie, og det kan stærkt anbefales! :-)

Grækeren  -  2011-05-27 17:50:14
HUSK for guds skyld mindst 2 spsk oliven olie! Og nej.. bruger man rigtig græsk youghurt (ikke tyrkisk) skal det ikke dryppe af.. Man kan bruge youghurt eller cremefraiche, men det gør Tzazikien meget tynd, hvilket som sådan ikke gør noget da smagen ofte er meget ens, det er blot den lækre cremede konsistens og smag der forsvinder :)

Annika  -  2009-11-25 15:27:42
Jeg plejer at blande salt i den revne agurk inden den drypper af. Det trækker bedre saften ud, så det ikke bliver for tyndt.

Fifty  -  2008-08-26 15:18:16
hvor for tor du det er grask det kan også være Tyrkisk

Sus  -  2008-08-24 15:30:59
Prøv med revet rå rødbede. Det er heller ikke dårligt.

Leo  -  2007-10-10 20:39:13
I dag kan man mange steder købe 2% græsk yoghurt og den er rigtig god. Tips: Prøv at bruge lidt god olivenolie til at gøre den cremet med, det vil I ikke fortryde.

betulle  -  2007-09-29 11:57:01
Bruger altid græsk youghurt 0,2% -det smager virkelig bedre når det ikke er så fed. Kommer oss en anelse cayennepeber i stedet for alm peber. Og så godt med hvidløg! Jeg plejer bare at rive agurken på et rivejern, og så lader jeg det dryppe af i en sigte. MEGET nemmere :-)

Kenneth  -  2007-06-25 23:39:43
En anden mulighed, hvis man ikke er glad for græsk yoghurt på 10% eller vil have noget der ikke er så fedt, er skyr. Det kan købes i Brugsen, Kvickly og Irma. Det er kun 0,2 %, men du kan ikke smage forskel. :-)

AoG  -  2007-05-23 16:26:40
Skal være græsk yoghurt!!! det smager altså bedst!! Og den græske yoghurt skal IKKE dryppe af, da den er meget tyk og dejlig cremet i forvejen, og det skal man nødigt ødelægge... Man kan med fordel også putte lidt frisk kværnet peber i, men det er ikke et must...

Trine  -  2006-12-29 15:32:06
Prøv at bruge gulerødder istedet for agurk.. super lækkert

sandie  -  0000-00-00 00:00:00
det er bedst med creme fraise

Randi  -  0000-00-00 00:00:00
Hvad med noget mayonase, til at gøre det creamet

æ mand  -  0000-00-00 00:00:00
kan man ik også bare tage creme fraiche?

TS  -  0000-00-00 00:00:00
Agurk kan med fordel udskiftes med en squash

nannanedergaard  -  0000-00-00 00:00:00
ja knust hvidløg og der står et bægre..

nannanedergaard  -  0000-00-00 00:00:00
græsk yoghurt skal ikk dryppe af!

Kasper  -  0000-00-00 00:00:00
Lad helst yoghurten afdryppe i et kaffefilter - tzat. Endelig ikke for meget yoghurt.

Ove  -  0000-00-00 00:00:00
½ l. yoghurt ?

Ove  -  0000-00-00 00:00:00
Knust hvidløg