Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Laksefilet på grønsagsbund

Laksefilet på grønsagsbund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Laksefilet på grønsagsbund, billede 4 Laksefilet på grønsagsbund, billede 1 Laksefilet på grønsagsbund, billede 2 Laksefilet på grønsagsbund, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Timian, tørret
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
300 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
250 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   
3 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Skær laksen i 4 portionsstykker og drys dem med salt, timian og peber.

Pil løgene og skær dem i terninger. Skær squashene i tynde skiver. Svits løg og squashene 5-6 minutter på en pande i ca. halvdelen af olien. Tag grønsagerne af panden.

Rens svampene, skær dem i skiver og svits dem i resten af olien. Læg grønsagerne og svampe i et ovnfast fad eller i 4 portionsfade.

Skær tomaterne i skiver og læg dem ved siden af grønsagerne. Hæld vinen over og drys med lidt salt. Læg fisken oven på grønsagerne og pensl den med smeltet smør.

Sæt fadet i ovnen ca. 30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn, til fisken har skiftet farve og lige netop er mør.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (11 stemmer)

Opskriften er vist 74630 gange,
og udskrevet 2061 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9027 (2149 kcal)
KJ pr. Pers. 2256 (537 kcal)
Vægt ialt 2004 gram
Vægt pr. Pers. 501 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 450 KJ (107 kcal)
Protein 8.8 gram
Fedt 6.7 gram
Kulhydrat 2.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jeanette  -  2018-01-02 22:35:26
VIRKELIG lækker ret. Kogte nogle gulerødder istedet for pasta og det passede godt dertil. Skal HELT klart laves igen.

Casper s  -  2007-03-17 10:03:03
Er hvidvinen noget man kan smage, eller kan man godt lave det uden. ?

Ruth  -  2007-02-05 01:29:32
Har lavet denne ret med en hel laks og gulerødder, pastinak, rødbeder og jordskokker i bunden af fadet. Der skal noget mere hvidvin til og det skal stege i 1 time. Det bliver superlækkert...