Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Skinkesteg med sprød svær og traditionelt tilbehør

Skinkesteg med sprød svær og traditionelt tilbehør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkesteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1-1.3 kg.skinkesteg
1 spsk.groft salt
 evt.2 laurbærblade
 
 Sauce
4-6 dl.sky fra skinkestegen bouillon fond vin eller sky fra stegeben
2 spsk.hvedemel eller 3 spsk majsstivelse
 salt
 peber
 evt.kulør
 
 Brunede kartofler
750 g.små kartofler
5 spsk.sukker
2 spsk.smør
 
 Gammeldags rødkål
1 lille rødkål ca. 1 kg
25 g.smør
1 dl.eddike
2 dl.ribssaft
1 tsk.salt
0.75 dl.sukker
 
 Tilbehør:
 Evt.kogte kartofler
 
Opskrift:
Bed slagteren skære skinkestegen af yderlår uden culotten og mignonen.

Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset kødet, så gå den efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Stik laurbærblade ned mellem sværene eller læg dem under kødet.

Læg stegen på en rist i en lille bradepande, så sværen ligger så lige som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol under stegen for at få sværen til at ligge helt vandret.

Hæld ½ l vand i bradepanden og sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1 time.

Brug stegetermometer for at sikre saftigt kød. Centrumtemperaturen skal være 65 grader.

Tag stegen ud af ovnen. Skær sværene af og del dem. Skær kødet i meget tynde skiver på tværs af kødfibrene. Anret sværene på kødet. Brug skyen til saucen.

Sauce:
Si skyen op i en gryde, lad den stå et øjeblik og skum så overfladen fri for fedt. Supplér evt. skyen med bouillon, fond eller vin. Ryst vand og hvedemel fri for klumper i en melryster eller udrør majsstivelse i vand.

Kog skyen og tilsæt jævningen i en tynd stråle under konstant omrøring. Saucen skal herefter koge ca. 5 minutter, hvis der er brugt mel og 3 minutter, hvis der er brugt majsstivelse.

Smag til med salt og peber og tilsæt evt. kulør.

Brunede kartofler:
Kog kartoflerne og pil dem evt. dagen i forvejen. Hæld varmt vand over kolde kartofler og lad dem stå i 5-10 minutter. Hæld vandet fra.

Smelt sukkeret på panden til det er lysebrunt. Tilsæt smør og derefter kartoflerne. Skru evt. ned for varmen så karamellen ikke bliver for mørk. Bliver der skruet for meget ned, bliver karamellen stiv og vil ikke sætte sig på kartoflerne.

Vend forsigtigt kartoflerne hele tiden til de bliver pænt lysebrune over det hele.
Snit kålen fint og svits den i smør i en gryde. Tilsæt eddike når kålen er faldet lidt sammen. Kog ved kraftig varme nogle minutter uden låg. Tilsæt ribssaft og salt og læg låg på gryden. Kog kålen ved svag varme i ca. 1 time. Smag til med sukker og evt. mere salt.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (5 stemmer)

Opskriften er vist 40297 gange,
og udskrevet 680 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Taz  -  2009-11-26 18:43:58
Skal den ikke hvile??