letrøget skinke (6-6½ kg)eller ubenet skinke (ca 3 kg)1 letrøget skinke (6-6½ kg)eller ubenet skinke (ca 3 kg)
3-4
spsk.
sennep3-4 spsk. sennep
1
spsk.
lys farin1 spsk. lys farin
1
spsk.
kartoffelmel1 spsk. kartoffelmel
1
æggeblomme1 æggeblomme
rasp rasp
Opskrift:
Vand skinken ud i koldt vand i et døgn.
Tør den af og læg den på bradepandens rist, med sværden opad.
Stik et stegetermometer i den tykkeste del af skinken, men ikke i nærheden af benet.
Sæt skinken i ovnen ved 125 grader C. alm. ovn og tag den ud når termometeret viser 77 grader.
For en hel skinke er stegetiden 70-80 minutter pr, kilo for en ubenet 50-60 minutter pr kilo.
Træk sværen af inden skinken bliver kold og puds fedtlaget af , så det er jævnt over skinkens overflade.
Rør sennep, farin, kartoffelmel og æggeblomme sammen, og bred den over skinken.
Drys et jævnt lag rasp over og sæt skinken i ovnen til overfladen er sprød og lysebrun.
Skinken skal stå i ca. 10 minutter, før man begynder at skære den ud.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.8
(11 stemmer)
Opskriften er vist 148519 gange, og udskrevet 1634 gange.
Kommentarer
Per - 2010-10-24 17:51:57 Der står ikke noget om at temperaturen skal sættes op under glaseringen, men så vil den ikke tage farve.
Vi satte temperaturen op til 200 grader og gav den ca. 20 minutter.
Per - 2010-10-23 20:21:46 Grunden til at skinken skal udvandes er at den er saltet, men det er smag og behag om man synes det er nødvendigt at udvande den, vi synes ikke det er nødvendigt.
Vi brugte en skinke på godt 2 kg. og den anførte tid pr. kg udbenet skinke passede perfekt.
Grethe K - 2007-11-02 15:04:53 endelig en opskrift, hvor glaceringen ikke falder af undervejs - prøv den - og bliv glædelig overrasket
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider