Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bigos

Bigos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Polen

PolenIndsendt :



Ingredienser:
600 g.bacon
2000 g.skinkekød
600 g.løg
200 g.tomatpuré
3 tsk.kommen
 rosenpaprika
 merian (vigtigt !)
2000 g.snittet hvidkål
1000 g.surkål (sauerkraut)
10 dl.hvidvin evt. mindre
 3 x 250 g. champignons
10 kålpølser (røgede pølser)
 evt.hvidløg
 
Opskrift:
Kødet og grøntsagerne svitses let. Puré og krydderier tilføjes sammen med lidt vand. Simrer i ca 1/2 time. Herefter tilføjes kålen og champignonerne samt pølserne. Det simrer ca. 1/2 time. Det er vigtigt, at pølserne er røgede. Kan man ikke få det, KAN man anvende lidt mere bacon/ evt. anden røgvare.

Serveres med et godt glas øl.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (57 stemmer)

Opskriften er vist 41402 gange,
og udskrevet 725 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2016-10-09 23:43:14
Man bruger slet ikke champignon i ægte Polsk Bigos, men ægte tør skovsvampe, slet ikke hvisvin men rødvin, man bruger heller ikke hvidløg men laureblad.....

Polakken  -  2013-09-25 23:06:18
Serveres med brød ikke med øl .. FY for satan stop med at ødlægge vores polske traditioner!

POLSK KVINDE  -  2011-08-10 10:35:37
DEN TRADITIONEL POLSK BIGOS SKAL KOGES 3-4 DAGE OG KAN VARIERE MELLEM INGRIEDIENSER

Kamil Stoor  -  2011-05-10 23:21:10
Uden at dømme opskriften rigtig eller forkert, de gustibus non disputandum est, hæfter jeg med ved de usædvanlige mængdeforhold og tilberedningstider, hvad angår visse ingredienser. Jeg tilsætter selv tomatpuré sidst i processen, bevares, men 200 gram i forhold til ovenfor anførte mængder virker voldsomt, medmindre der er tale om et udvandet produkt, som ikke forhandles i DK (en lille dåse koncentreret puré på ca. 70 gram er mere end rigeligt til ca. 5 kilo bigos). Champignons virker her som en nødløsning - brug hellere en bøttefuld tørrede Karl Johan (30 kr. i Føtex, 35 kr. i SuperBest) Af krydderier savnes der her primært laurbærblade og allehånde [sidstnævnte efterhånden ret ukendt i DK-køkkenkunst i naturlig form - ligner oppustede sorte peberkorn - men dog en en hyppig gæst i varedeklarationerne :)], der kan også købes færdigblandet bigoskrydderi i polske butikker. Endelig, simretiden på 2*½ time må være en opskrift på en fastfoodkålbiksesammenigryden; bigos bliver kun bedre og bedre af at simre længere og længere, gerne 3-4 timer på førstedagen. Det er en dejlig slow food og ikke en ret, der, hvis den skal komme til sin ret, blot kan brygges sammen imellem fyraften og Kaj og Andrea... Enjoy!

epl  -  2011-02-06 15:20:27
Min svigermor laver den med svesker, den kan jeg ikke lide, så jeg inspirerer mig herfra og tager det jeg kan lide...er gift med polsk mand, så derfor ved jeg..og ja..lær at stave før du skriver..

Johnni  -  2010-12-31 00:27:29
Det er synd at der mangler et antal personer på denne opskrift. der er meget kød og kål. Jeg skal lave det i næste uge til en fællesspisning, men prøver mig frem.

Farmaceuten  -  2010-08-03 16:20:31
Jeg er enig i at den kan laves forskelligt... Men vi vil gerne have den originale og den bedste :o)

Søren Muus  -  2009-10-03 13:29:27
Kan bekræfte at hver familie har sin egen særlige opskrift. Til de, der mener at ovenstående er "forkert" - læg venligst den "rigtige" ind

Eva Sloth  -  2009-05-28 11:36:00
undskyld men jeg syntes det er dybt godnat, at diskuterer om noget er rigtig eller forkert. Du kan jo bare lade være med, at lave det, hvis du ikke mener det er rigtig. Opskriften kan jo sagtens være god bare fordi den hedder noget du ikke er tilfreds med

as  -  2009-01-04 12:51:25
fokiert opskrivt på bigos

PMC Polak  -  2008-12-15 08:51:48
Det er rigtg at bigos skal koges i 3-4 dage, og jeg tror ikke at det er forskelligt fra familie til famile. De fleste gøre det for at få bedst smage og sæmpe den sur smag. Man kan tydeligt smage forskel hvis man smager den samme dag og efter 4 dage.

Gift med polsk mand  -  2008-07-21 14:43:06
Bigos skal koge i flere dage, ellers er den alt for sur - skal opnå en brunlig farve, ikke gul som den oprindelige surkål.

  -  2008-02-11 06:20:17
Det er ikke en forkert opskrift på Bigos, Bigos kan laves på forskellige måder, og der er forskellige traditioner for hver familie.

Peter  -  0000-00-00 00:00:00
Super delikat

  -  0000-00-00 00:00:00
fokiert opskrivt på bigos