Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Stegt skinkesteg med adobo-sauce

Stegt skinkesteg med adobo-sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12-16 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkesteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
5 dl.appelsinsaft
14 chili uden frø
0.25 løg
0.8 dl.æblevineddike
10 fedhvidløg
1 tsk.tørret timian
3 hele nelliker
1 tsk.stød kommen
1 spsk.tørret oregano
1 kanelstang (5 cm)
3 hele allehånde
2 spsk.salt
1 Skinkesteg ca. 4.5 kg
2 spsk.palmin
 


Opskrift:

varm halvdelen af applesinsaften. Rist chilierne i en varm pande og lad dem ligge i blød i appelsinsaften i 20 min. Blend chili og appelsinsaft, med løg og eddike til en mos. Stød hvidløg, timian,nellike,kommen,oregano, allehånde og salt i en morter. Tilsæt chili-mosen og spæd med appelsinsaft til den har konsistensen som yoghurt. Prik stegen over det hele med en gaffel, hel chili-appelsinsaucen over og lad trække i køleskab mindst 6 timer, men gerne natten over. Tag skinken ud og gnid den med lidt palmin, lad den stå ved stuetemperatur. Sæt stegen i en forvarmet ovn ved 180 g, steg den i 2 timer med folie over og vend den og steg yderlig en time. Når det er let at stikke en gaffel ind i kødet og der ikke kommer rødlig saft ud, skrues temperaturen op til 230 g og folien fjernes og stegen brunes 5-10 min......PAS på ikke at den bliver brændt.

Anretning:
Lad stegen hvile mindst 15 min, server skiver af stegen, og evt. med lidt ekstra sauce.

Tips:

Server en lækker rødkålsalat til




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)

Opskriften er vist 12897 gange,
og udskrevet 144 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Dina  -  2011-11-18 18:00:15
Hvornår skal kanelstangen i? Opskriften ser spændende ud - den skal prøves....