Airsju

Airsju, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :

Ingredienser:
200 g.røget bacon
500 g.skinkesmåkød
1 spsk.smør
6 kartofler
1 snittet lille hvidkål
4 gulerødder
 smør
 
Opskrift:
Kødet skæres i stykker og svitses i smørret. Der tilsættes 1 1/2 dl vand. Hvidkålen snittes. Kartofler og gulerødder skæres i skiver og kommes med hvidkålen i kødet. Retten koger ved svag varme i en times tid. Der krydres ikke med salt, da kødet naturligt salter retten.


karakterer:
Opskriften er vist 38653 gange,
og udskrevet 604 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Ove   -  2021-05-06 12:15:51
Hvorfor siger I så ikke AIRESJU ??? Det er da den nærmeste "oversættelse" af Irish Stew -- og det kalder jeg og mange andre sønderjyder, retten.

  -  2016-04-14 21:05:34
Prøv at lave den med en øl - det bruger jeg i stede for bouillon...

flemming vendelboe  -  2012-10-30 19:39:38
jeg kalder retten for arrezchou, da jeg forestiller mig, at navnet er en sønderjysk version af en fransk ret, arrez= stop/stands og chou for kål. Vi har jo som grænseland adskillige gange haft franske lejesoldater på uinviteret besøg. Men til retten. Jeg gør den svagt sur enten med eddike eller med sennep. Og så bruger jeg lige så meget stribet røget flæsk som fersk flæsk. Retten kan stort set ikke småsnurre for længe. Den er allerbedst, når den varmes forsigtigt op dagen efter. Lige som grønlangkål.

Æ Mand  -  2010-06-07 10:12:25
Gedigen ret til efterårets kolde dage. Dog ville jeg spare på bacon og kun bruge 100g. Tilsæt 250ml grønsagsbouillion,så er den lige i bullseye!

  -  2008-12-06 11:41:06
Hej jeg kalder det da ARASJU - det er er fordansket udgave af Irish Stew - kan meget anbefale retten - hilsen Inge