Rulleål med farmors salat og groft brød

Rulleål med farmors salat og groft brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 En stor ål (1-2 kg)
4-5 løg
 persille el. dild i store mængder
 peber
 salt
 Husblas, pulver
 
 Kogelage:
2 l.vand
 lidteddike
1 spsk.salt
 laurbærblade
 
 Farmors salat:
1 alm. hovedsalat
 
 Dressing:
2 dl.piskefløde
1 spsk.eddike
 lidtsukker
 
 Godt groft brød og smør
 
Opskrift:
Ålen åbnes på langs fra bugen. Rygbenet fjernes uden at de to sider går fra hinanden. På den åbne ål placeres med rund hånd finthakket løg og persille/dild (som når man laver rullepølse). Der drysses med salt og peber efter smag og der sluttes af med at drysse med husblaspulver. Ålen rulles nu sammen fra halen og "pølsen" snøres med garn der ikke krymper under kogning. Rulleålen småkoger nu i lagen i 30-35 min og stilles til afkøling i denne.

Serveres kold skåret i skiver med Farmors salat og groft brød m. smør.

Tips:

Egnsret fra Limfjordsegnene.


karakterer:
Opskriften er vist 15792 gange,
og udskrevet 223 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jørgen   -  2021-02-25 22:30:47
Ålen skal ikke åbnes fra bugen. Men selv om det er mere besværligt , bør den åbnes fra ryggen. Det giver et bedre og nemmere stykke at komme ting og sager i Sådan gjorde man i alle de år min familie har fisket og tilberedt rulleål.

Mona  -  2021-01-05 16:27:40
Kan man fryse dem?

morten gudmand-høyer  -  2008-08-25 21:56:14
jeg kender rulleål fra min fiskerfamilie på venø, og den er uden persille dild, kun masser af løg som dækkes helt sort til med peber, og ellers som I skriver