Byggrynsdullinger til Gule Ærter

Byggrynsdullinger til Gule Ærter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Byggryn

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.mellemfine byggryn
4 mellem æg
3-4 spsk.hvedemel
250 g.smør/margarine
8 mellemstore løg
1 spsk.sukker
1 tsk.salt
 masser af timian, frisk gerne 2-3 potter klar suppe til iblødsætning og kogning
 
Opskrift:
Byggryn sættes i blød i lidt suppe. Det må ikke svømme. Løg og timian brunes i fedtstoffet på panden og blandes i de opblødte byggryn. Æg tilsættes, og der røres rundt. Sukker og salt tilsættes. Mel hældes over blandingen så grynene lige akkurat er dækkede. Blandingen afkøles og formes derefter med en stor ske til boller, der koges/simres i suppen. Vandet må ikke spilkoge. Når bollerne kommer op til overfladen er de færdige. (Byggrynsfarsen kan justeres med lidt ekstra mel, eller der tages et æg fra).

Vi plejer at komme dem i de gule ærter. Faktisk er vores boller på størrelse med et cox-orange æble. Men det bestemmer man jo selv.





karakterer:
Opskriften er vist 9402 gange,
og udskrevet 110 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-09-20 21:41:28
Når jeg skriver at de ikke må svømme er det fordi blandingen let kan blive for smattet og have svært ved at hænge sammen når bollerne skal småkoge i suppen eller vandet, hvor de simrer