Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kogt saltet ål

Kogt saltet ål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
1500 g.ål (store tykke)
 peberrod
 smør
 porrer
 laurbærblade
 hele peberkorn
 


Opskrift:

Ålene skal nedsaltes om efteråret. Når de skal bruges, tages de op og lægges i koldt vand. Efter en nat i det kolde vand er de udvandede, hvorefter de skal koges i ca. 20 min.

Ålene serveres sammen med kogte kartofler og smeltet smør. Rå peberrod kommes på bordet for dem som ønsker det til ålen. Ved Karrebæksminde spises de saltede ål gerne sammen med kogte porrer.

Tips:

En festret fastelavns søndag eller nytårsaften på Stevns.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (12 stemmer)

Opskriften er vist 12915 gange,
og udskrevet 163 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Henning  -  2009-01-04 13:31:27
Vi har fået kogt ål med karrysalat. YUM.


  -  2008-09-30 16:26:02
Letsaltet ål. Saltes i 3 døgn og herefter koges ligesom "grønsaltet sild". spis brød smurt med lidt fedt til. Drikkelse: Øl & Snaps.


JayDawg (StevnsKokken)  -  2008-01-21 13:36:03
De 3 første opskrifter der kommer frem når man googler "kogt salt ål" er "jeres" og 3 andre der er FULDTSTÆNDIG ens... Eller fremgangsmåden må det jo være da der ingen mål står på eller noget...hvor meget skal de saltes?


Peter  -  2007-08-02 16:23:18
Smager også fantastisk med en alm sennepssovs.