Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sønderjyske fedtkager, gammel opskrift

Sønderjyske fedtkager, gammel opskrift, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


Sønderjyske fedtkager, gammel opskrift, billede 4 Sønderjyske fedtkager, gammel opskrift, billede 1 Sønderjyske fedtkager, gammel opskrift, billede 2 Sønderjyske fedtkager, gammel opskrift, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
375 gram Svinefedt. afsmeltet
750 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

750 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Hjortetaksalt
2 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Bland alle ingredienserne godt sammen. Placer store teskefulde på bageplade med bagepapir.

Bag i 10-15 minutter ved 185 grader C. alm. ovn.

ps: Denne portion giver hvide fedtkager. Ønskes halvt hvide, halvt brune, tilsættes 2 spsk kakao pulver til den ½ portion!


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (69 stemmer)

Opskriften er vist 93879 gange,
og udskrevet 1660 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 37558 (8942 kcal)
KJ pr. Portion 37558 (8942 kcal)
Vægt ialt 1883 gram
Vægt pr. Portion 1883 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1994 KJ (474 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 20.3 gram
Kulhydrat 70.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Nadja Storm  -  2019-12-07 23:12:18
Jeg måtte smide det hele ud! De flød fuldstændig ud under bagning og havde heller ikke en rigtig konsistens selvom jeg brugte nøjagtig det der står...

Mona Schlechter   -  2019-12-02 10:15:27
Syntes de bliver alt for hård. En opskrift jeg ikke ville bruge igen

Østerby  -  2017-12-16 20:04:44
Det er en fejl at smelte fedtet. Der er en mørdej

Dennis  -  2017-07-23 01:56:49
At hovedingrediens er svinekød lyder nu ikke særlig rart.

Juletid  -  2015-12-05 14:05:33
Jeg synes det er dårligt det ikke står i opskriften at svinefedtet skal smæltes

Klaus  -  2015-12-05 09:03:57
I stedet bruges 4 tsk. vaniliesukker og 1 vaniljestang. Tilføj 1 æggeblomme for konsistensen i de færdige kager.

Klaus  -  2015-12-04 20:44:38
Opskriften er forkert med mængden af sukker. Der skal kun 375 gr. i.

Maja Frandsen  -  2014-12-04 17:36:19
Jeg er ked af måtte sige det, men jeg blev frygtelig skuffet over resultatet på disse fedtkager... De er ALT for hårde og søde... De skal jo nærmest smelte på tungen, men med disse skal tandsættet i hvert fald være i orden... Har fundet en anden opskrift hvor blandingsforholdet ser mere rigtigt ud...

Nete  -  2014-11-30 20:38:24
Jeg har min fedtkageopskrift fra min sønderjyske farfar og jeg bruger ½ kg svinefedt, ½ kg sukker, 1 kg mel 1½ tsk. hjortetaksalt og kornene fra en vanillestang. Disse fedtkager smager megagodt og det er ikke jul uden dem ... :-D Men det SKAL altså være svinefedt og de må endelig ikke være overbagte. Bløde udenpå og sprøde inde i midten .... mums

Heidi  -  2012-12-02 10:01:11
Sådan skal fedtkager smage Hilsen Sønderjyden

Dikte  -  2012-10-02 16:58:39
Det var sandelig godt at jeg kunne finde denne her opskrift da jeg har lånt min bog ud til en af børnene, med alle mine gamle opskrifter fra min meget savnet og elsket farmor som kom fra Åbenrå

Jette  -  2010-12-17 12:29:13
Har lige produceret en masse fedtkager. De er simpelthen bare så hvinende søde. Så jeg vil tro at 500 gram sukker ville være alt rigeligt. Måske endda en mindre mængde.

Kirsten  -  2009-12-20 17:20:21
Det var godt opskriften var på nettet jeg havde mistet min, nu kan det blive jul

Inge Hingst  -  2009-12-12 17:35:10
Hvis man bruger margarine er det ikke længere fedtkager. Min mormor bagte dem altid ved svag varme i 1,5-2 timer.

CH.  -  2009-12-02 17:14:31
Denne opskrift er bare MUMS - samme opskrift har jeg arvet efter min farmor. Fedtkager skal være med SVINEFEDT ikke med margarine - de bliver ikke nær så gode.

Thilde  -  2009-11-26 18:45:04
Kan man ikke bruge plante margarine? Jeg er ikke så meget for at spise svinefedt nemlig...

Kim hansen.  -  2008-12-11 01:44:53
Dette er den sønderjyske opskrift på fedtekager. MUMS