Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sønderjydsk grønlangkål med flæsk

Sønderjydsk grønlangkål med flæsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
 Grønlangkål:
4 kålstokke
1-2 spsk.suppefedt
2.5 dl.fløde
 salt
 
 Kogt røget flæsk:
600 g.røget stribet flæsk
 sennep
 rødbeder
 
Opskrift:
Kålen skylles flere gange, ribbes og koges i letsaltet vand i ca. 1 time. Kålen trykkes af og køres én gang gennem kødhakkeren. Kålen varmes i en gryde med 1 spsk af fedtet fra flæskesuppen og spædes med piskefløde og evt. lidt flæskesuppe, indtil konsistensen er lind. Flæsket lægges i koldt vand der lige dækker og koger under låg i 30-50 minutter, afhængig af flæskestykkets tykkelse. Flæskesuppen gemmes til at spæde grønlangkålen op med, flæsket afkøles og servere i skiver med sennep og rødbeder.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (13 stemmer)

Opskriften er vist 18881 gange,
og udskrevet 239 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Niels Jermiin Nielsen  -  2020-04-16 17:59:26
I sønderjysk grønlangkål er der mosede kartofler. Så beklager denne her er alt muligt andet end sønderjysk.

  -  2012-12-13 21:17:38
når jeg laver grønlangkål laves den på følgende måde. Jeg koger flæsk og hamburryg til det er færdigt, lægger kød på køl så koger jeg kålen i noget af vædden ca. en time derefter kommer jeg kartoffelmos i ca. 1/4 jeg kommer smør i 100g pr 100g kål, rent smør, salt og peber, når kålen har kogt tre timer kommer jeg fløde i og lige før servering en enkelt snaps, snapsen gør at kålen ikke er så hård ved maven. Er der er rest må den aldrig afkøles med låg da den så bliver sur...

malthe  -  2009-12-14 21:22:51
mosede kartofler skal der i ... smør og piskefløde.. suppe fra hamburgerryg , kålpølser eller røget flæsk .. men aldrig lav en opbagt sovs.. rita .. du ødelægger mere end du gavner

Anna Lise  -  2009-11-29 16:23:52
Der er og så mange her i Sønderjylland der kommer kogt hakket hvidkål i. Så kan man jo hakke hvidkål og kartofler sammen.

Gerda  -  2009-01-02 17:29:22
Har ikke noget med sønderjysk grønlangkål at gøre. I sønderjysk grønlangkål skal der en hel del mosede kartofler i

Rita  -  2008-12-31 13:47:52
Meget lettere: man kan idag købe frossen forkogt hakket grønkål. Suppe fra bacon, hamborgryg og kålpølser bages op til en tyk sauce, hvori grønkål + piskefløde tilsættes og står og simrer i ca. 1/2 time. Voila - den helt rigtige smag) og så skal der selvfølgelig serveres små brunede kartofler, rødbeder og sennep til.

harry  -  2008-12-31 09:52:02
der mangler mosede kartofler i