Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Sønderjysk surrib 02

Sønderjysk surrib 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Kogeflæsk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
750 g.magert fersk kogeflæsk
2/3 vand
1/3 eddike
4-5 laurbærblade
10-15 peberkorn
8 hele nelliker
 salt
 ( krydderierne pr. l. væske )
1 blad husblas pr. l suppe
 
Opskrift:
Kødet skal være uden svær, og man kan rolig skære fedt af efter ønske. Kødet dækkes med kogelage- vand og eddike i ovennævnte forhold- der bringes i kog og skummes. Kødet koges mørt ved svag varme, tages op og afkøles helt. Suppen skummes omhygeligt den koges ind og tilsættes den udblødte husblas Flæsket skæres i skiver og lægges i en skål. geleen hældes over, så flæsket er dækket. Surribben stilles koldt, til geleen er stivnet, gerne til næste dag.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (21 stemmer)

Opskriften er vist 33524 gange,
og udskrevet 840 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Børge Stigsen  -  2015-12-18 12:51:28
Ægte Surrib er uden 'husblas' istedetfor er der kogt suppe på Svinehoved eller kogt skind med. Husblas er kogt på skind af svin. Surrib er ej magert og fedt benyttes som lage på 'gele'. Fedtet er kogt fra kød under tilberedning.

edith  -  2006-12-09 23:50:52
1 husblas til en dl. suppe