Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grønlangkål, Jysk

Grønlangkål, Jysk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Grønkål

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
1 grønkålsstok
7 dl.piskefløde
1.5 l.mælk måske mere
1 spsk.sukker
1 tsk.salt
1 tsk.sort peber
1 muskatblomme
 Maizena
 


Opskrift:

Pil bladene af grønkålen, vær kritisk. Stil dem i blød i en spand koldt vand med en håndfuld salt i en times tid. Det er nødvendigt for at få stædigt snavs og smådyr ud. Skyl saltvandet af og kom bladene i en gryde med spilkogende vand. De fylder godt, men de falder hurtigt sammen. Lad dem koge 1 min. efter at vandet er kommet i kog igen.

Hæld dem i et dørslag og lad dem dryppe godt af. Tryk bladene tørre i flere hold viskestykker. Hak grønkålen ret groft, stilkene kan tages med eller ej, som man lyster, evt. hakkes de finere end resten. Det gøres nemmest ved at lægge fire blade i en bunke, rul dem sammen og skær dem i tynde skiver.

Kom bladene i en gryde med mælk, fløde, salt, peber og muskatblommen. Lad det simre i en halv times tid til grønkålen er godt mør. Hvis det er en stor grønkål, kan det være nødvendigt med mere mælk. Jævn med 3- 4 spsk. Maizena, rørt ud i lidt kold mælk, lad det koge i 5 min. under omrøring. Smag til med sukker, og evt. mere af de andre krydderier.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (7 stemmer)

Opskriften er vist 24908 gange,
og udskrevet 504 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2017-12-17 17:06:16
Jeg mener at have fået det i Sønderjylland med kammen.