Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sønderjydsk hvidkålbudding

Sønderjydsk hvidkålbudding, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
1250 g.hvidkål
500 g.hakket kalve-/svinekød
 Rasp
 Klatter af smør eller margarine
 hvedemel
 Mælk
 Reven muskatnød
 


Opskrift:

Hvidkålens yderblade og stokken fjernes. Kålen snittes groft og koges i 20 minutter i letsaltet vand. Hvidkålen hældes i en sigte, og kogevandet gemmes. Kålen lægges lagvis med farsen i et smurt ovnfast fad. Begynd med fars og slut med kål. Rasp drysses over og klatter af smør/margarine fordeles over. Buddingen bages i 1 time ved 160 grader. Der laves en lys sovs af kålvand, mel og mælk. Sovsen smages til med reven muskatnød. Kålbuddingen serveres med pillekartofler til.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5 stemmer)

Opskriften er vist 10686 gange,
og udskrevet 228 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Karin  -  2009-10-08 17:13:45
Den skal ca. have 5 kvarter.


Mette  -  2009-02-21 09:35:54
Vi har købt en buddingform i Tyskland - specielt egnet til kålbudding. Den sættes i en gryde, som er fyldt ½ op med vand. KENDER NOGEN KOGETIDEN, NÅR MAN BRUGER SÅDAN EN FORM?