Sønderjydsk hvidkålbudding

Sønderjydsk hvidkålbudding, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1250 g.hvidkål
500 g.hakket kalve-/svinekød
 Rasp
 Klatter af smør eller margarine
 hvedemel
 Mælk
 Muskatnød, friskrevet
 
Opskrift:
Hvidkålens yderblade og stokken fjernes. Kålen snittes groft og koges i 20 minutter i letsaltet vand. Hvidkålen hældes i en sigte, og kogevandet gemmes. Kålen lægges lagvis med farsen i et smurt ovnfast fad. Begynd med fars og slut med kål. Rasp drysses over og klatter af smør/margarine fordeles over. Buddingen bages i 1 time ved 160 grader. Der laves en lys sovs af kålvand, mel og mælk. Sovsen smages til med reven muskatnød. Kålbuddingen serveres med pillekartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 13035 gange,
og udskrevet 280 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-10-08 17:13:45
Den skal ca. have 5 kvarter.

  -   2009-02-21 09:35:54
Vi har købt en buddingform i Tyskland - specielt egnet til kålbudding. Den sættes i en gryde, som er fyldt ½ op med vand. KENDER NOGEN KOGETIDEN, NÅR MAN BRUGER SÅDAN EN FORM?