Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Jambalaya

Jambalaya, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt af : Rune

Indsendt :


Jambalaya, billede 4 Jambalaya, billede 1 Jambalaya, billede 2 Jambalaya, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 stykker kyllingebryst eller en hel parteret kylling
2 spsk.olivenolie
1 stort løg
3 forårsløg
1 rød peberfrugt
150 g.krydret pølse fx Chorizo eller Peperoni
2 stilke bladselleri
3 gulerødder
2 fedhvidløg
1 ds.flåede tomater
1 tsk.Sambal Oelek
2 dl.hønsebouillon
3 dl.parboiled ris
3 dråber tabasco
2 spsk.brun farin
250 g.rejer
 evt.citronbåde til pynt
 
Opskrift:
Hak løgene. Skær peberfrugterne i tern og pølser, bladselleri og gulerødder i skiver.

Brun kyllingestykkerne i en tykbundet gryde. Grøntsager og pølse kommes i gryden, hvor det svitses let sammen med kyllingen. Pres hvidløgsfeddene i gryden og hæld flåede tomater, Sambal Oelek, hønsebouillon og til sidst de ukogte ris i retten. Spæd evt. til med vand til det lige dækker. Smag til med tabasco og brun farin. Lad retten indtil risene er møre og har opsuget væden. Det tager 20-30 minutter.

Bland rejer i retten et par minutter før servering og pynt evt. med citronbåde.

Serveres med salat og brød.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (41 stemmer)

Opskriften er vist 113080 gange,
og udskrevet 2524 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jan  -  2019-07-14 23:38:53
Efter min mening er det synd og skam at bruge parboiled ris i sådan en ret. Find en god kvalitet langkornede ris. Der kan fås gode parboiled ris, men dem man møder oftest i supermarkeder og discountbutikker er ofte rigtig dårlig kvalitet og er sjældent langkornede, og kogetiden er kun max 20 min i sådan en ret, så pas på med kogetiden når du har tilsat risene.

Jeppe  -  2016-02-21 11:27:41
God og nem opskrift. Jeg pepper den op ved at starte med at svitse 125 g røget bacon for at få lidt røgsmag i retten. Derudover bør der tilsættes noget Cajun/Creolsk krydderiblanding (du kan selv lave en ved at mixe røget paprika, cayenne peber, hvidløgspulver, oregano, timian, stødt koriander, lidt spidskommen, salt og sort peber)

Rani  -  2012-09-06 18:45:38
De ligger og koger, glæder mig til at spise! Det ser vildt godt ud. :-)

Bettina 1965  -  2012-05-23 15:55:20
Prøvede denne ret igår og den var bare bare super vellykket. Nem og ret hurtig at lave og koster ikke alverden og så kunne hele familien lide den, tjaaa kan det være bedre ? Hilsen B.

Tica  -  2009-07-30 17:30:10
Kanon ret, men IMO skal der noget mere Sambal Oelek i, og har derfor fravalgt tabasco da det "bare" giver en spids hot smag.