Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tzaziki

Tzaziki, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Salat - SalaterRet : Salat - Salater - Salater

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Agurk - Agurker

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :


Tzaziki, billede 4 Tzaziki, billede 1 Tzaziki, billede 2 Tzaziki, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Mynte, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Lad yoghurten dryppe af et par timer i et kaffefilter eller i en sigte foret med et viskestykke (brug senere væden til bagning i stedet for vand eller mælk).

Riv agurken groft. Kom den i en sigte og pres så meget væde af den som muligt. Pil og hak hvidløget. Bland yoghurten med agurk, hvidløg og olivenolie. Rør finthakket mynten i og smag til med salt og peber.

Tips:

Brug evt. græsk yoghurt, så slipper du for at dryppe af.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Tzaziki



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (12 stemmer)

Opskriften er vist 56858 gange,
og udskrevet 1001 gange.


Energi:
KJ total 2499 (595 kcal)
KJ pr. Pers. 624 (148 kcal)
Vægt ialt 832 gram
Vægt pr. Pers. 208 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 300 KJ (71 kcal)
Protein 2.6 gram
Fedt 5.6 gram
Kulhydrat 3.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lars Kongshøj  -  2012-09-20 10:57:13
Peberet kan med fordel være hvid peber, gerne friskkværnet eller efter en tur i en morter. 1 fed hvidløg lyder ikke af meget, men smag og behag er forskellig. Man kommer i hvert fald til at lugte af det, da det jo hverken er kogt eller stegt. Hvis man er meget til helse kan man bruge hørfrøolie eller tidselolie i stedet for olivenolie. Det betyder ikke meget for smagen og disse sunde olier optages godt sammen med surmælksprodukter.


grækeren  -  0000-00-00 00:00:00
den smager ikke af ret meget prøv måske med noget mere hvidløg det er der altd smag i