Jordbærmousse 02

Jordbærmousse 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Frugt - Jordbær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Lulu1975

Indsendt :      Red :
Jordbærmousse 02, billede 4 Jordbærmousse 02, billede 1 Jordbærmousse 02, billede 2 Jordbærmousse 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
Opskrift:
Husblassen sættes i blød i koldt vand. De friske jordbær skylles med stilk og de 4 flotteste tages fra til pynt. Resten pilles.

De pillede jordbær kommes i blenderen og blendes groft citronsaft og sukker tilsættes alt efter jordbærsorten.

Fløden piskes til lindt flødeskum jordbærrene tilsættes og vendes i flødeskummet.

Husblassen smeltes i vandbad og tilsættes.
Jordbærmoussen fordeles straks i portionsglas. Folie lægges over og moussen stilles til afkøling.

Pyntes inden serveringen med jordbær.

Tips:

Anvendes dybfrosne jordbær ser det pænest ud med 12 jordbær til pynt.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærmousse

karakterer:
Opskriften er vist 133050 gange,
og udskrevet 2830 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5491 (1307 kcal)
KJ pr. Pers. 1372 (326 kcal)
Vægt ialt 803 gram
Vægt pr. Pers. 200 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 683 KJ (162 kcal)
Protein 1.4 gram
Fedt 12.2 gram
Kulhydrat 12.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-08-30 16:29:25
skal det var friske Jordbær

  -   2014-07-30 18:55:26
Jeg kan ikke få den til at stivne, jeg har fulgt opskriften, dog lavet dobbelt potion....men den ville ikke stivne, nu har jeg kommet 2 ekstra husblas i...Har i andre haft problemer med at den ikke vil stivne? hvis ikke har i så ændret på noget i fremgangsmåden eller opskriften?

  -   2014-04-14 11:40:19
Hvor meget citron skal der i ???

  -   2013-08-02 22:59:07
Øh, hvor meget sukker skal der i? Det gik helt galt her da jeg ville tilsætte sukker til sidst fordi der ikke var kommet nok i. Så skilte lortet og jeg måtte smide alt ud. Ærgerligt når man står og skal bruge moussen og butikkerne har lukket.

  -   2012-06-14 10:52:38
Normalt når man laver mousse eller andet hvor der skal indgå husblads i, kommer man det i de blendede bær og lader det stivne let, derefter vender man forsigtigt den stive piskefløde i, og derefter i køleskab indtil den er stivnet helt. Når man skal bruge denne mousse til fyld i Kajkager, har jeg fundet ud af at det nemmeste er at når man har vendt flødeskummet i, så sætter man det i køleskabet i en halv time - 45 min, og inden den er helt stivnet, kan man tage et spiskeskefuld mousse og ligge på lagkagebundene, derefter i køleskab til moussen er helt fast. Derefter kan man komme marcipanen udover. Hvis man vil dyppe den i smeltet chokolade, er det vigtigt at man ikke gør det når chokoladen er meget varm, men når den er tæt på at være kølet af. Det er den måde jeg har gjort det på, både når jeg laver moussen alene, og når jeg skal bruge den til fyld.. God fornøjelse

  -   2012-06-13 13:00:54
Normalt når man laver mousse eller andet hvor der skal indgå husblads i, kommer man det i de blendede bær og lader det stivne let, derefter vender man forsigtigt den stive piskefløde i, og derefter i køleskab indtil den er stivnet helt. Når man skal bruge denne mousse til fyld i Kajkager, har jeg fundet ud af at det nemmeste er at når man har vendt flødeskummet i, så sætter man det i køleskabet i en halv time - 45 min, og inden den er helt stivnet, kan man tage et spiskeskefuld mousse og ligge på lagkagebundene, derefter i køleskab til moussen er helt fast. Derefter kan man komme marcipanen udover. Hvis man vil dyppe den i smeltet chokolade, er det vigtigt at man ikke gør det når chokoladen er meget varm, men når den er tæt på at være kølet af. Det er den måde jeg har gjort det på, både når jeg laver moussen alene, og når jeg skal bruge den til fyld.. God fornøjelse

  -   2011-12-03 12:40:04
hved du hvor magen dag en Jordbærmousse kan den stå i køleskabe For det ved jeg ikke.

  -   2011-07-23 15:11:44
Min jordbærmousse ville heller ikke stivne, jeg kølede husblassen af med citronsaft. Blandede det ned i de blendede jordbær. Ingen trevler - rigtig fint, men det stivnede ikke. Tilsatte så lidt 2 husblas mere til 3 dobbelt portion med det hjalp ikke. Umiddelbart virker det heller ikke nok med 2 husblas til denne portion men hvis jeres stivnede skulle jeg evt. have ventet med at komme husblassen i til flødeskummet var vendt i. Men jeg syntes det lyder mere rigtigt og nemmere at fordele det i jordbærpureen inden fløden vendes i. Blev jeres jordbærmousse helt fast? Måske skulle jeg have lavet det dagen før når jeg lavede en 3 dobbelt portion. Men smagte godt og har frosset resten til en lækker is.

  -   2011-05-03 16:53:33
Kan man godt piske jordbærene med en håndmikser (på EL) ?? Eller SKAL det være med blender ?? Jeg har nemlig ingen blender??

  -   2011-04-24 18:05:23
hvor lang tid tager det at lave

  -   2011-03-18 18:12:30
hvor lang tid kan man lave den i forvejen. jeg vil prøve at bruge den som fyld i kajkager til en børnefødselsdag, men har ikke tid til at lave det samme dag. det kan vel godt laves dagen i forvejen?

  -   2010-07-04 17:35:41
Citronsaften skal ikke koges. Syren forhindrer ikke, at husblassen stivner. Man koger heller ikke saften, til citronfromage. Men hvis man anvender husblas sammen med kiwi eller ananas, skal frugten/saften koges, fordi disse frugter indeholder et enzym, der hindrer, at husblassen stivner.

  -   2008-07-09 19:19:20
Ingen citron i fromagen, medmindre i koger saften først. Syren forhindrer husblas i at stivne

  -   2007-09-29 14:01:05
hvor meget mousse bliver der til?

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig god guf i lagkage

  -   2005-01-01 01:01:01
god til fyld i lagkage