Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lakseroulade

Lakseroulade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Louise

Indsendt :


Lakseroulade, billede 4 Lakseroulade, billede 1 Lakseroulade, billede 2 Lakseroulade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Laksemousse:
200 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
1 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
225 gram Laks koldrøget, i skiver 1 skive koldrøget laks vejer ca. 35 gram
   
  Pynt:
Blandet salat
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   


Opskrift:

Laksemousse:
Den ferske laks koges i cirka 10 min. Herefter skal laksen afkøles.

Husblas sættes i blød i koldt vand.

Når den kogte laks er afkølet, skal der laves en laksemousse.
Laksen findeles med en håndmixer eller blender. Herefter tilsættes creme fraîche, og der smages til med salt og citron.

Den udblødte husblas knues fri for vand, og smeltes over vandbad eller i mikrobølgeovn. (se pakken). Derefter røres den smeltede husblas i laksemoussen.



Den røgede laks lægges lagvis på et stykke vita wrap, så der dannes en firkant. Den skal ca. være 30 cm bred og 15 cm høj.

Laksemoussen smøres oven på den røgede laks (et lag ca. 1 cm).

Dernæst foldes den røgede laks sammen omkring laksemoussen, så der dannes en rulle. Brug vita wraptil at løfte med. Når laksen er rullet sammen, foldes vita wrap omkring lakserouladen, så der holdes sammen på denne.

Lakserouladen lægges i fryseren, og skæres derefter i frossen tilstand i skiver af ca. 2 cm tykkelse. Anrettes på en tallerken eller fad. Optøes og er klar til servering.

Tips:

Når laksen skal skræres, gøres dette ca. 2 timer før servering og optøes i køleskab. Serveres med dildcreme/dressing og flûtes.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (79 stemmer)

Opskriften er vist 181440 gange,
og udskrevet 2613 gange.


Energi:
KJ total 4580 (1090 kcal)
KJ pr. Pers. 763 (181 kcal)
Vægt ialt 533 gram
Vægt pr. Pers. 88 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 859 KJ (204 kcal)
Protein 17.7 gram
Fedt 14.8 gram
Kulhydrat 0.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

ida  -  2011-01-02 12:36:55
Jeg lavede denne roulade til nytår, og den var virkelig lækker og flot. Jeg kom den dog ikke i fryseren, og det fungerede perfekt uden. Den var let at skære alligevel. Jeg lavede også en dressing til. Det blev rigtigt lækkert!


Louise  -  2010-12-13 18:48:41
Meget lækker ret. Og meget let at gå til.