De knapt modne fignerne skoldes, flås og lægges i et glas.
Der koges en lage af sukker, vand og eddike, som afkøles og hældes over fignerne. Fignerne stilles et koldt sted natten over.
Både figner og lage kommes i en gryde, som bringes langsomt til kogepunktet og koges i ca. 15 min.
Fignerne lægges tilbage i et rent glas og lagen koges videre i 5-10 min. Lages skummes, tilsættes konserveringsmiddel og hældes over fignerne. Glasset lukkes med et tætsluttende låg.
Tips:
Syltede figner er en velsmagende. De kan serveres med flødeskum eller cremefraiche.
Opskriften er vist 100202 gange, og udskrevet 1553 gange.
Energi:
KJ total 9919 (2361 kcal)
KJ pr. Portion 9919 (2361 kcal)
Vægt ialt 1775 gram
Vægt pr. Portion 1775 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 558 KJ (133 kcal) Protein 0.5 gram Fedt 0.2 gram Kulhydrat 31.9 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Niels - 2017-07-06 13:13:40 Mener ikke at det er nødvendigt med konserveringsmidler, når der er så meget sukker og eddike i.
Jeg har iøvrigt brugt hvidvinseddike med stor succes.
Smager fantastisk.
Men det er vigtigt at fignerne er tæt på at være modne, da de ellers er svære at flå. Så hellere lidt overmodne.
Anja - 2015-08-24 19:13:47 man flår da ikke friske figner? I hvert fald ikke, hvis de virkelig er friske = lige plukket i drivhuset...
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider