Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Syltede figner i cognac

Syltede figner i cognac, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

SyltningRet : Syltning - Syltning

Hovedingrediens : Frugt - Figner - Figne - Figen

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Syltede figner i cognac, billede 4 Syltede figner i cognac, billede 1 Syltede figner i cognac, billede 2 Syltede figner i cognac, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.friske modne figner grønne eller blå
 
 Lage:
4 dl.vand
1 citron saft heraf
0.5 citron reven skal heraf
400 g.rørsukker
 
1 dl.cognac / rom / grappa
 


Opskrift:

Et glas i passende størrelse skylles i kogende vand og derefter med Atamon.

Skær et kors foroven i fignerne. Hver figen prikkes dybt med en strikkepind eller nål. Fignerne lægges i glasset.

Lagen koges sammen og hældes over fignerne. Læg låg på glasset og lad det afkøle til næste dag.

Lagen hældes fra glasset op i en gryde og koges lidt ind. Gryden tages af varmen og cognac tilsættes.

Lagen hældes atter over fignerne, glasset lukkes tæt og stilles væk

Tips:

Fignerne bør trække i mindst 2 uger. Serveres med flødeis eller piskefløde tilsat et par dråber cognac.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (16 stemmer)

Opskriften er vist 91699 gange,
og udskrevet 2850 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2019-02-03 19:51:58
Kan man bruge Rom aroma? Hvis ja, hvor meget?


jk  -  2009-09-13 23:30:32
helt utrolig lækkert. Jeg har prøvet et hælde ca 2 dl rødvin i. Det blev de meget bedre af. rødvin