Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Stegte ål med stuvede kartofler

Stegte ål med stuvede kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Stegte ål med stuvede kartofler, billede 4 Stegte ål med stuvede kartofler, billede 1 Stegte ål med stuvede kartofler, billede 2 Stegte ål med stuvede kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.Ål
4 spsk.hvedemel
50 g.smør
 salt
 peber
 
1000 g.kogte kolde kartofler
50 g.smør
2 spsk.hvedemel
4 dl.sødmælk
1 bdt.dild
 salt
 peber
 


Opskrift:

Rens, skyl, salt, skyl og aftør ålene. Skær dem i ca. 8 cm lange stykker. Vend dem i mel krydret med salt og peber.

Brun fedtstoffet på panden. Brun ålene på alle sider ved kraftig varme. Dæmp varmen. Steg ålene fra 15 – 30 minutter i alt, afhængig af tykkelsen. Ål skal stege længe og ved svag varme – vend dem ofte.


Stuvede kartofler:
Smelt smørret, tilsæt melet og pisk godt. Hæld mælken i opbagningen lidt ad gangen under stadig piskning. Lad saucen koge i ca. 10 min., pisk i saucen så den ikke klumper.

Er saucen for tyk tilsættes lidt vand. Tilsæt kartoflerne i skiver og hakket dild og smag til med salt og peber.

Tips:

En stor portion kan steges færdig i ovnen. Læg dem i bradepanden, efter de er brunet og hæld brunet smør over. Lad det stå i ovnen 15 – 25 minutter ved 160 grader C. alm. ovn.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (43 stemmer)

Opskriften er vist 169319 gange,
og udskrevet 5005 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Ruth  -  2018-05-12 10:59:43
jeg bruner ålene på panden op på risten i ovnen og steger dem færdig der


Finn44 Hansen  -  2018-04-06 10:20:46
Sigt rasp og tilsæt 1/3 hvedemel, salt, peber og vend ålene der i og steg, det giver ålene en super dejlig overkant/sprødhed ....velbekomme


Johan Poulsen   -  2017-07-07 21:56:43
Husk at smide det første hold fedt ud. Og steg den færdig i et nyt hold fedt sådan.


V Poulsen   -  2017-07-07 21:52:10
Man bruger rugmel til at vende ålen i ikke hvedemel.Husk så, at smide det første hold fedt ud og kom nyt fedt på panden og steg ålen færdig sådan


Henning L. Lindegaard  -  2016-10-19 10:26:34
Jeg siger som Lone Lone - 2012-08-20 18:27:16 Vend ålene i øl og rugmel, perfekt!!


  -  2016-10-18 16:11:39
Leif - skindet skal af ( flået ål ) og de skal vendes i hvedemel salt og peber (rystes sammen/på i en pose) ?rugmel,rasp,æg det er jo ikke en kage,jeg har prøvet det,syntes nej steges som Per skriver store som små,nyt smør nyt smør


Anne O'Neal  -  2016-07-13 16:16:09
Skal man fjerne skindet på ål. Min veninde siger ja men jeg er ikke enig


Sonja Worch  -  2016-04-23 20:00:30
Ålen bliver alt for fed, hvis man hælder fedtstof i bradepanen. 25 minutrer for lang tid


Hanne  -  2015-10-31 20:41:53
De bliver bedst, når der vendt i rasp og stegt i margarine. Uhm..


Jonas  -  2015-09-30 15:25:40
Man hælder ikke det brunede smør over ålen når de skal i ovn. Der skal bruges nyt smør.


Erna   -  2014-08-22 14:54:38
Prøv stegte ål med kartofler og peberrodscouse det er godt har haft gæster til ål hvor jeg lavede både persillesovs og peberrodsovs det var kun peberrodsovsen der var først spist


Jytte  -  2013-02-21 22:19:13
Se Gittes forklaring, den er fin. Jeg kommer ofte en smule eddike over ålene,- låg på,- derefter frisk varme uden låg og ålene vendes straks. Er ålene fanget i et mudret farvand tager eddiken den mudrede smag.


Annita  -  2012-11-28 19:37:16
Prøv at hælde en lille skvis snaps på panden når du steger, det gør ålene ekstra møre


Bent  -  2012-08-31 20:27:07
Ja - Lone - jeg kan godt forestille mig, at der bliver en sprød overflade med øl, men rugmel skal det naturligvis være, som du også har foreslået.


Lone  -  2012-08-20 18:27:16
Vend ålene i øl og rugmel, perfekt!!


sømand  -  2011-10-06 17:45:16
Ål skal vendes i rugmel,tilsat salt og peber.En opskrif fra Nordfyn: Der bliver serveret sød æbelmos og augueksalat.(sødt og surt). Til at tage det fede.


obl ribe  -  2011-10-03 19:05:06
ålene lægges i plastikpose med mel salt peber og rystes godt så vendes de æg rasp fyldes i plastpose ålene kommes herefte i og der rystes gogt så er der ikke så meget griseri i køkkenet steges i to panner brunes ipande 1 så ålefedet er væk smid det brugte magarine ud steg dem færdig på panne2 så i ovnen i ca 25 minn.ved 150g


Keld  -  2011-08-28 15:51:32
Jeg har lige stegt ålene og kogt kartofler som står til afkøling, nå ja så havde jeg lidt for mange ål så det blev også til en portion ål i karry :) - Glæder mig til aftensmad. Ål er bare det bedste her på sensommeren


Thea  -  2011-08-12 18:09:02
Jeg valgte at bruge rugmel, selvom jeg kom i tvivl da jeg havde læst jeres kommentarer. Det blev sprødt og godt. Jeg vil nu også prøve med hvedemel en dag :)


Gitte  -  2011-05-14 13:20:30
Ålene vendes først i mel, så æg og så rasp, det giver de bedste ål, når man steger dem færdige i ovnene, gøres det på en rist over pladen, så kommer alt det trælse fedt væk :)


  -  2011-02-12 21:52:54
Jeg bruger altid rugmel, kunne ikke drømme om at bruge hvedemel til panering - de er bare skønne ! Husk den gode salat


Palle  -  2010-08-28 15:38:04
Jeg vil foreslå rugmel, istedet for hvedemel. Mere sprødt


ole  -  2009-12-02 14:55:03
læg ålene i en plastikpose med mel salt peber


Egon  -  2009-09-25 21:35:53
Vend ålene i hvedemel.... Jeg bruger magarine og svinefedt så bliver ålene eller fisk ikke brankede....du får en sprød overflade fordi at du kan stege ved en højere temp.


Jan  -  2009-09-19 16:36:42
Det ser ud til at Per ikke bryder sig om brankede ål. Fin idé Per, jeg prøver den.


Per  -  2009-09-16 12:07:43
Store ål bør brunes af og tages af panden og stegefedtet kasseres før ålenen lægges tilbage på panden og steger videre i nyt smør eller lægges i en bradepande og steger færdig i ovnen.


finn  -  2008-10-12 12:15:36
synd at bruge rugmel,det tager den gode åle smag,brug hvedemel


Helen  -  0000-00-00 00:00:00
Det er bedre at vende ålene i rugmel, si stedet for hvede mel. DEt giver en mere sprød overflade og en bedre smag