Brunsvigerkagemand

Brunsvigerkagemand, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 1 stk.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Brunsvigerkagemand, billede 4 Brunsvigerkagemand, billede 1 Brunsvigerkagemand, billede 2 Brunsvigerkagemand, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

25 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
1.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
25 gram Gær, frisk
   
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
  Pynt:
Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Bland melet godt med sukkeret,, smuldr fedtstoffet heri og tilsæt rosinerne. Lun mælken og rør gæren ud heri og ælt det hele godt sammen. Stil dejen til hævning på et lunt sted ca. 30 minutter.

Rul dejen ud, form den som en mand, kone (eller noget helt andet) på en smurt bageplade og lad den efterhæve på et lunt sted i 10-15 minutter.

Imens kagen hæver, den anden portion blødgjort fedtstof med farin og fordel denne masse over figuren og bag den i ca. 25 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Pynt figuren, mens den endnu er varm, med mandler som øjne og knapper og lav mund og hår eventuelt andre dekorationer med glasur af flormelis og vand.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (15 stemmer)

Opskriften er vist 60137 gange,
og udskrevet 1294 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 11798 (2809 kcal)
KJ pr. stk. 11798 (2809 kcal)
Vægt ialt 775 gram
Vægt pr. stk. 775 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1522 KJ (362 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 17.2 gram
Kulhydrat 48.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

stine  -  2011-12-20 14:46:12
med lidt marcipan på og chokolade glasur til ansigt og omringet ville det være godt også :)

Lene  -  2011-07-24 10:16:57
Ved ikke hvordan den smager kan i ikke sige det og være mega meget ærlige !

mig  -  2011-04-09 12:27:59
Det er den bedste kage jeg nogen sinde har smagt jeg har lavet den der hjemme og den samg såå godt uden denne opskrift kunne jeg ikke lave den

julie  -  0000-00-00 00:00:00
den skal være kold