Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Mørdej

Mørdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Grundej

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
150 g.hvedemel
100 g.smør
50 g.flormelis
1 æggeblomme eller 2 spsk. fløde
5 g.gær
 
Opskrift:
Fedtstoffet smuldres i melet sigt flormelis i, og smuldre gæren i smal dejen med æggeblomme eller fløde. Lad dejen hvile køligt mindst en halv time, før den udrulles og bages.

Bages ved 200-225 grader C.

Tips:

denne dej anvendes især til medaljer, linser, tærter og lignende kager.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Mørdej

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (19 stemmer)

Opskriften er vist 28630 gange,
og udskrevet 593 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2019-12-05 16:17:27
Inger Margrethes kage som Søren Ryge lancerede i på TV er med 450 gr mel 300 gr margarie. 3 skefulde sukker 2 æg 1 dl lunken vand og 5 gr gær henstår i 20 min og udvikler sig, margarinen smuldres i meles hældes ved gærmassen og sammen æltes, henstår , rulles ud i 4 stænger , fyldes med remonse eller frugt etc.Problemet er at dejen er vanskelig at styre, er der nogen løsning ?? Henning

Anne Sofie K  -  2010-04-15 17:07:53
Smuldr træls ved udruldning. Men hvor længe skal den bage??

step  -  0000-00-00 00:00:00
jeg syntes det er en god mørdej

Morten Th  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har aldrig hørt om gær til en mørdej, men det med fløden lyder interresant.