lammesky,kogt på ben og afpuds samt urterester5 dl. lammesky,kogt på ben og afpuds samt urterester
Grønsager: Grønsager:
400
g.
aspargeskartofler 400 g. aspargeskartofler
4
forårsløg4 forårsløg
12
champignonshoveder 12 champignonshoveder
100
g.
spinatblade100 g. spinatblade
1
buket
sukkerærterspirer 1 buket sukkerærterspirer
50
g.
vårsalat50 g. vårsalat
8
grønne asparges8 grønne asparges
Opskrift:
Klargøringen:
Lammekammen flækkes og afpares for sener og overskydende fedt.
Skafterne gøres fri og der skæres indsnit i det resterende fedt,
således at kammen dekoreres. De 2 kamstykker deles i 4
portionsstykker. Af ben og sener samt urterester og stilke koges en
god brun lammesky.
Grønsager vaskes. Kartofler gøres lige store ved skrælning. Forårsløg
og asparges skæres på skrå i mindre stykker. Salater og spirer
beholdes i hele blade.
Fremstillingen:
Olivenolien opvarmes i stegesoen. Kødet krydres med salat og
pebermølle og afbrunes heri på alle sider. Videresteges sammen med de
blancherede kartofler i ovn ved 220 grader sammen med mynte og
løvstikke samt citronskal, i ca. 10 minutter efter størrelse, og
trækker i 10 minutter inden servering.
Grønsagerne blancheres hurtigt og sauteres i stegefedtet, således at
de stadig er sprøde og beholder farven. Lammeskyen reduceres til
kraftig jus.
Anretningen:
Lammekammene serveres hele eller udskåret som koteletter i stegesoen
med den varme salat. Dryppes med den kraftige jus og dekoreres med
kviste af mynte og løvstikke.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 9784 gange, og udskrevet 164 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider