Blåbærsuppe

Blåbærsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Frugtsupper

Hovedingrediens : Frugt - Blåbær

Ukendt oprindelseslandKilde : Matopskrifter.no

Indsendt :      Red:

Blåbærsuppe, billede 4 Blåbærsuppe, billede 1 Blåbærsuppe, billede 2 Blåbærsuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Blåbær, friske 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

10 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
1 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Kog vandet op og tilsæt sukker og bær. Lad bærrene koge ved svag varme til de er godt møre skum gerne af undervejs. Smag til med sukker.

Sæt gryden ned i vasken og blend suppen jævn.
Lav en jævning ved at røre kartoffelmel ud i koldt vand og rør jævningen i suppen. Sæt gryden tilbage på pladen og giv suppen et raskt opkog.

Server varm, lunken eller kold.

Serveres kold med flødeskum eller lidt vaniljeis.


karakterer:
Opskriften er vist 25839 gange,
og udskrevet 291 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3078 (732 kcal)
KJ pr. Pers. 769 (183 kcal)
Vægt ialt 1762 gram
Vægt pr. Pers. 440 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 174 KJ (41 kcal)
Protein 0.2 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 10.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Nicoline From  -  2010-03-19 19:35:29
Smager rigtig godt. Brugte frosne blåbær.Blendede suppen efter at have kogt den igennem (i ca 15-20 min.ved lav varme) og jeg puttede derefter en pose frosne brombær i også og kogte dem op inden jeg tilsatte jævningen. Det gav både smag og lidt fylde til suppen. Mine børn var også meget glade for suppen.Fin vintermad og fin dessert.Kan også sødes med æblemost.