Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ølmarineret oksefilet

Ølmarineret oksefilet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Ølmarineret oksefilet, billede 4 Ølmarineret oksefilet, billede 1 Ølmarineret oksefilet, billede 2 Ølmarineret oksefilet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.oksefilet eller culottesteg
1 lagerøl
2 spsk.soja
1 gulerod
5 fedhvidløg
1 lille løg
 salt
 peber


Opskrift:

Kødet lægges i et ildfast fad. Gulerod og løg skæres i grove tern - hvidløgsfed i mindre stykker, og kommes ved kødet. Øl og soja blandes og hældes over stegen. Spæd evt. op med ekstra øl - stegen skal være halvt dækket. Tildækkes og sættes koldt i 8-10 timer - gerne længere.

Stegen tages herefter op af marinaden, gnides med salt og peber på oversiden og steges på pande ved høj varme på begge sider ca. 2-3 minutter.

Kødet lægges tilbage i fadet og sættes i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i 45-60 minutter - afhængig af hvor rødt man ønsker kødet.

Stegen tages ud og tildækkes.

Marinaden sigtes - husk gryden under - og koges op, jævnes evt. med Maizena.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (41 stemmer)

Opskriften er vist 79597 gange,
og udskrevet 2493 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2012-12-07 15:14:49
Rigtig god opskrift. Nem gæstemad og overraskende god sovs ud af "ingenting"


  -  2011-01-12 21:18:29
Ganske Alm Tuborg gør det også godt... :P Hertil en teske sirup.... :P MUUUUMS


  -  2010-08-25 21:17:30
jeg brugt x-mas,det smagt også meget godt


Katrine  -  2009-11-20 13:23:21
Kan man bruge juleøl?


  -  2008-09-12 20:12:35
Ja,ja....helt ok....men det hedder nu Maizena og ikke Marizena..! Der burde også lige pointeres at ikke alt lagerøl=lagerøl..! Visse slags lager giver en meget bitter smag ved ovnstegning. Brug f.eks en Leffe istedet...(belgisk øl)....det kan godt være den mørke af slagsen som minder om en blanding af Guiness og alm. pilsner.


Bill  -  2007-05-30 17:58:58
En mørk hvedeøl er lige sagen f.eks. en mørk erdinger. Man kan også ændre lidt på opskriften og bruge ramsløg i stedet for hvidløg og løg. det giver en fantastisk smag.


Tomas  -  2007-05-16 17:06:54
jeg brugte Bagger-first gold. ikke så stærk men gag en god rund smag


Tomas  -  2007-05-16 16:52:39
jeg brugte Bagger-first gold. ikke så stærk men gag en god rund smag


Jens  -  0000-00-00 00:00:00
Brugte Westmalle Dubbel til marinaden. Rigtig godt