Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kålbudding

Kålbudding, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
0.75 hvidkålshoved
2 spsk.sirup
0.5 spsk.eddike
 salt
 peber
 
2 finthakkede gule løg
3 dl.kogt ris
1 æg
2 dl.mælk
500 g.hakket okse- og svinekød
 salt
 peber
1 spsk.sirup
 


Opskrift:

Forvarm ovnen til 200 grader C. Hak kålen groft. Brun kålen (lidt ad gangen) i smør, til den bliver blød og gyldenbrun. Det tager cirka ti minutter. Smag til med sirup, eddike, salt og peber.

Rør løg, ris, æg, mælk og hakket kød sammen til en fars. Smag til med salt, peber og sirup.

Læg halvdelen af kålen i bunden af et ildfast fad. Læg farsen i et lag ovenpå og slut af med at lægge resten af kålen øverst. Hæld skyen fra kålen over. Lad kålbuddingen bage i ovnen i 50-60 minutter. Kontrollér med en kniv, at farsen er fast.

Kålbuddingen, som kan fryses, serveres med tyttebær som tilbehør.

Tyttebær:
Frosne tyttebær tøs op og blandes med sukker og eventuelt lidt rom eller anden spiritus.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (12 stemmer)

Opskriften er vist 12875 gange,
og udskrevet 193 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

hanne  -  2012-03-19 22:39:05
Jeg har lavet det med jævne mellemrum i mange år, jeg har opskriften fra min farmors gamle kogebog. Vi er meget glade for retten


Kristian Sørensen  -  2011-10-15 14:46:37
Dette er en enorm dejlig opskrift, og minder ord til andet om den tilsvarende svenske "Kålpudding" - hvor den godt kan være taget fra. Jeg er interesseret i at vide hvor almindelig denne opskrift egentlig er i Jylland i daw? I Sverige er den en del af husmandskosten, og den er på menuen næsten hver uge i enhver "lunch" (frokost) -restauration. Den smager dejligt og er en dejlig variation i brugen af kål. Een bliver dejlig 'varmet op' efter at have spist denne ret, ligesom på Juleawten! Een ved bare at mange jyder vil kunne lide denne ret, men det er synd at den ikke er mere kendt. Den er smækfuld af vitaminer og proteiner som går op i en højere enhed og kompletterer hinanden som i ingen anden ret til en tilsvarende peng'