Hjerteragout i soya-vinaigre

Hjerteragout i soya-vinaigre, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvehjerte

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 Kalvehjerte
400 g.Miniløg
3 Røde chili
6 spsk.Vineddike
7-8 dl.Vand
1 spsk.sukker
 lidtsmør
6 spsk.sojasauce
6-8 tomater
 
 Tilbehør:
 Persilleris:
6 dl.Ris
2 Forårsløg
1 bdt.Persille
 Salt
 Olie
 
Opskrift:
Læg et snit i hjertet, så skillevæggen gennemskæres. skyl det godt, og skær årestammer og sener væk. Skær kødet i 2 cm tykke strimler. Dup med køkkenrulle, og brun dem ad 2 gange, i en gryde med lidt fedtstof. Hæld vand ved, og tilsæt salt og peber. Kog under låg i ca. 30 minutter. Giv løgene et opkog i vand og pil dem. Rens chili for kerner og hak den fint, brun derefter løg og chili i en gryde. Drys sukker på, og lad det karamelisere. Hæld vineddike og soya i gryden, og lad det koge ned til det halve. Tilsæt hjertestrimlerne, med den suppe de har kogt i, og kog i 5-7 minutter. Rør eventuelt lidt sovsejævning i og kog saucen igennem. Skold tomaterne og træk skindet af, skær der efter hver af tomaterne i 6-8 både, og giv dem et opkog i retten. Smag til med salt & peber og sukker før severingen.

Serveres med løse ris, kogt med gurkemeje efter pakkens anvisning.

Persillerisene:
Kog risen efter anvisningen på pakken. Rens forårsløg, og snit dem i skrå skiver. Svits dem i olie, og rør risene i sammen med den skyllede og hakkede persille.





karakterer:
Opskriften er vist 10487 gange,
og udskrevet 250 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-10-25 11:15:15
Et rigtig godt alternativ til hjerter i flødesovs. Hold lidt igen med vineddiken. Smag til til sidst.