Brændende kærlighed

Brændende kærlighed, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i gryde

Hovedingrediens : Svinekød - Bacon

HøjtidValentinesdag

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 40 minutter

Indsendt :      Red:

Brændende kærlighed, billede 4 Brændende kærlighed, billede 1 Brændende kærlighed, billede 2 Brændende kærlighed, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Bacon i tern
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
  Kartoffelmos:
1000 gram Kartofler til mos, skrællet vægt 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Skræl kartofler og del dem i passende stykker. Kog kartoflerne til de er godt møre. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre (ryst gryden et par gange). Mos kartoflerne. Tilsæt mælk mens du rører rundt med en elpisker så mosen bliver luftig. Tilsæt smør, salt og peber.

Steg baconstykkerne til de er gyldne. Hæld det meste af fedtet fra og brun løgene i resten til de er gyldne.

Anret kartoffelmosen på et fad. Drys hakket persille over mosen og drys bacon og løg rundt om.


karakterer:
Opskriften er vist 893783 gange,
og udskrevet 20185 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (338 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12042 (2867 kcal)
KJ pr. Pers. 3010 (716 kcal)
Vægt ialt 2275 gram
Vægt pr. Pers. 568 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 529 KJ (126 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 7.1 gram
Kulhydrat 10.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Dennis Hansen   -  2022-05-05 18:59:14
God, 4 stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️ Er ikke fan af kartoffelmos, men den er sku moj fin denne her

Steen Wichmann  -  2022-01-26 12:49:23
Jeg har selv lige lavet en lignende ret som jeg fik den serveret i min barndom. Jeg vil dog ikke kalde min ret for brændende kærlighed da det ser ud til at den så skal være med bacon. 1,5kg skrællede kartofler 1 knoldselleri udskåret koges møre i boullion kogevand "Terning" moses med 200g smør salt & peber med piskeris (Skal været klumpet) serveres med sprødstegte ferske flæsketern og stegte løg og fedtstoffet fra flæsket i en fordybning af kartoffel/selleri mosen evt m hk persille drys.

TechnoMichael  -  2021-03-24 17:40:32
Rigtig god opskrift, som jeg har gemt i min kogebog.

Mie  -  2018-12-29 15:26:25
Dette er min go-to opskrift for brændende kærlighed. Det eneste jeg ændrer er at jeg tilsætter nogle gulerødder sammen med kartoflerne. Det gør mosen ekstra lækker synes jeg. Mums!

Solin   -  2017-11-01 11:08:05
er der ikke en sundere opskrift?

Jens Hörnicke   -  2017-08-15 14:56:08
Jeg ser att ni alle glömmer den " Lille" som ar ju so god fore maten.

Kim Kaa  -  2016-12-12 23:00:49
Det skal ikke være bacontern, men saltet spæk i tern.. :)

Bjarne  -  2016-10-10 20:19:50
En god ide er at fortælle at mælken skal opvarmes ellers bliver mosen kold

  -  2014-07-26 19:01:35
LÆKKER OPSKRIFT! Jeg skar nogle cocktailpølser over på langs og stegte dem sammen med bacon, og pressede et hvidløg ned i... Det smagte mega godt!

H  -  2013-10-06 11:51:51
Jeg vil nu foretrække letsaltet spæk frem for bacon. Det var sådan jeg fik retten som barn.

Sebastian  -  2013-03-11 19:44:53
God ret

hasle  -  2013-03-01 16:05:39
det smager fantastisk bare masser af bacon og fedt ummm.

Mutsi  -  2012-12-05 15:28:34
Man kan også lave pølser i! Mmmh

Keith  -  2012-10-17 15:06:06
"...hæld det meste af fedtet fra..". Under ingen omstændigheder! Det skal hældes ud over kartoffelmosen sammen med bacon og løg.

  -  2012-03-22 21:01:23
Det er nemmere at kontrollere konsistens hvis man pisker smøret ud i kartoflerne før man tilsætter mælken. Derudover skal du kun bruge mælk indtil du rammer din ønskede konsistens.

Den lille kok  -  2012-01-14 19:51:04
Put ristede løg på, og skær kartoflerne i skiver inden de koges det gøre det nemmer at mose i hånden:-)), og brug smør det er bløder ind margarine og smager bedre.

Tsk tsk  -  2011-11-21 16:42:58
En rigtig herreret skal da ikke ødelægges med broccoli, ærter eller hvidløg!

Jeppe  -  2011-05-16 09:19:17
Det smager meget bedere hvis ingen løg der er i...

awlaursen  -  2011-04-19 12:38:36
det bliver lækkert hvis man ikke hælder fedtet fra og tilsetter halve cocktailpølser

Solveig  -  2011-04-07 19:54:28
Vildt god ret! MUMS! :D Anbefales! var et rent hit

Philip  -  2011-02-20 11:42:45
Efter hvad jeg har læst i kommentarene tilføjer jeg små pølser og rødbedetern. Jeg varmer nok også mælken og smørret før jeg pisker mosen luftig, det skal nok gå godt.

Ditte  -  2011-01-28 20:46:59
En dejlig nem og billig ret, man nemt kan lave når man er træt efter arbejde :) - tak og god appetit :)

lone  -  2010-10-08 07:43:44
Det er meget lækkert at bruge cremefraice istedet for mælk og smør i kartoffelmosen, og lidt mindre fedt:-))og det giver lige et ekstra pift at koge lidt knoldselleri med kartoflerne.

Mikkel  -  2010-04-15 14:33:53
Der er alt for meget fedt i retten ;)

  -  2010-01-29 23:51:59
Siddende her i Mississippi kom jeg pludselig til at tanke pa Brændende kærlighed fra da jeg boede pa Lolland i min barndom. Nu laver jeg det til middagen i aften - tak for opskriften. Anne Hindmarch

the only lobster  -  2009-11-23 15:27:35
smager fantastisk. Vi elsker det her hjemme.

J R  -  2009-10-26 13:57:08
Hvis man skal have reps olie istedet for margerine, hvor meget skal man så have? Svar hurtigst muligt!

arne østergård   -  2009-02-28 21:15:39
man ka' ogs bruge backon i strimler :o...xD

Mønboen  -  2009-02-16 11:21:15
Mange gode ideer - men hvad i himlens navn er "rocoko"???

charlotte  -  2008-11-09 18:31:35
den smagte helt vildt godt og nem og billig og lave.. :D

Hansen5  -  2008-11-02 20:22:52
Prøvat servere den med sød chillisause ovenpå.

  -  2008-09-20 14:16:29
det smager meget godt, men med nogen små pølser henover gør den noget bedre

Champignon  -  2008-08-22 09:14:36
En virkelig lækker ret, som gør underværker. Også selvom min kone er fra Østasien. Men den smager altså også himmelsk med rødbeder til.

  -  2008-04-12 16:36:47
hvis man tager lidt rocoko og vender det i en mild gorgonzola sovs får en unik oplevelse

Pia  -  2008-03-05 11:32:21
prøv at koge gulerødder med i kartoflerne.... en ordentlig stak. og mos dem sammen med kartoflerne. god farve, lækker smag.

DEnni  -  2008-02-09 15:34:59
min kartoffelmos blev til en tyk flyden masse.. skal nok ikke bruge så meget mælk en anden gang..

bagerdrengene  -  2008-01-28 12:51:03
En rigtig god opskrift med masser af gode ingredienser .. super !

Stine (hjemkundskabslærer)  -  2008-01-16 16:43:18
Mange gode og fine ideer :) dejligt at se, den mangfoldighed. En lille kommentar: Margarine er lavet på nogle fedtsyrer, der ved opvarmning omdannes til transfedtsyrer - transfedtsyrer er videnskabeligt bevist kræftfremkaldende. Så STOP margarineforbruget!! Brug istedet smør eller olie eller fromage frais :)

Kiki...  -  2007-11-08 10:22:33
Jeg syntes at retten er super.. men jeg bruger hverken smør eller magarine. men i stedet olie, og gerne reps olie. da det er sundest og billigst. du kan ikke smage forskellen..skinke blandet med bacon bruger vi også.. go ret. og alle i familien kan lide det..

mille  -  2007-10-30 07:22:41
alså jeg syndes det skal være den gammeldags med pølser fisk og becon og aly det andet også skal der røber til(jeg syndes den her opskift er godt har smagt den den er for nice9

emmeline  -  2007-08-28 19:58:36
man kan også bare spise det helt som det er.. :D

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her