Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hvidkålgratin

Hvidkålgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hvidkålgratin, billede 4 Hvidkålgratin, billede 1 Hvidkålgratin, billede 2 Hvidkålgratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kogt hakket hvidkål fra Sønderjydsk Kål 1 pakke indeholder 500 gram.
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

6 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Hvidkålen tøes op.

Rør mel og mælk til en jævning i en gryde ved svag varme. Kom margarinen i og under stadig omrøring koges sovsen godt igennem, til sovsen er blank og glat. Hæld den op i en skål, rør æggeblommerne i et af gangen. Tilsæt hvidkål og salt.

Pisk æggehviderne til skum og vend dem forsigtigt i.

Bages i et smurt ovnfast fad ca. 1 time ved 200 grader C. alm. ovn.

Serveringsforslag:
Hvidkålsgratin med f.eks. tun, stegt havkat eller stegt bacon.

Vegetarret:
Hvidkålsgratin med en salat af tomater og agurker eller smeltet smør og kogte kartofler.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (5 stemmer)

Opskriften er vist 39661 gange,
og udskrevet 493 gange.


Energi:
KJ total 6928 (1649 kcal)
KJ pr. Pers. 1732 (412 kcal)
Vægt ialt 1534 gram
Vægt pr. Pers. 383 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 451 KJ (107 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 6.0 gram
Kulhydrat 9.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Basel  -  2009-10-22 19:24:33
Jeg brugte frisk hvidkål, som jeg kogte med lidt salt. Super istedet for den frostne. Ellers en herlig let opskrift, og retten smagte fortrineligt. Lavede en tomatsalat dertil. Næste gang vil jeg lave den samme oprskrift, blot med f.eks. rosenkål, blomkål eller anden grøntsag - ser frem dertil.