Forelskede tigerrejer

Forelskede tigerrejer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med skaldyr

Hovedingrediens : Rejer - Tigerrejer, rå

HøjtidValentinesdag

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Forelskede tigerrejer, billede 4 Forelskede tigerrejer, billede 1 Forelskede tigerrejer, billede 2 Forelskede tigerrejer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Bouillonterning, fisk 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
   
800 gram Tigerrejer med skal, rå 100 g. tigerrejer med skal giver 84 g. tigerrejer uden skal og 16 g. skaller
0.5 dl. Cognac 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 spsk. Tomatpure 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
   
1 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
3 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Pernod 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
lidt Cayennepeber
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Tilbehør:
1 bdt. Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges. Der skæres ca. 1/3 af.
   
  Ris:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Pil rejerne (evt. kæmperejer eller jomfruhummerhaler). Hak løg og persille, skær champignon i skiver og peberfrugterne i terninger. Skold og flå tomaten. Skær tomatkødet i terninger.

Varm en sauterpande op til middelstærk varme. Smelt smør på panden og steg løg og peberfrugt et par min. uden de tager farve. Smuldr bouillonterningen i.

Skru op for varmen og tilsæt rejer og lad dem kort stege med i nogle sekunder. Sluk emhætten (Vigtigt) hvis du har en sådan tændt. Hæld cognacen over panden, antænd den og sluk evt. flammerne med et låg. Bemærk flammerne kan blive høje!! Tilsæt champignon og tomatpuré.

Vend tomatkød og persille i og varm det hele igennem i et halvt minut. Pas på rejerne ikke koger med for længe da du risikerer, at de bliver for seje og tørre.

Rør creme fraichen i retten. Smag til med Pernod (evt. tør vermouth eller sherry hvis du ikke er til den lakridsagtige smag), krydr forsigtigt med cayennepeber og lidt salt. Varm kort retten igennem og tilsæt under omrøring den kolde smør.

Portionsanret rejerne og saucen på forvarmede tallerkner. Garner med varme grønne asparges (sørg for de er godt afdryppede) og ris.

Server evt. en Alsace-riesling til retten. Hvis du er i rigtig festhumør kan en tør rosa champagne anbefales.





karakterer:
Opskriften er vist 233712 gange,
og udskrevet 5540 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (222 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15827 (3768 kcal)
KJ pr. Pers. 3956 (942 kcal)
Vægt ialt 3218 gram
Vægt pr. Pers. 804 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 491 KJ (117 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 10.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-02-07 20:04:31
Supergod

  -   2020-10-24 22:47:29
Den lækreste ret🤗

  -   2013-12-26 01:27:54
I øvrigt brugte jeg ingen pernod, vermouth eller noget, og det smagte fantastisk alligevel.

  -   2013-12-26 01:24:14
Vidunderligt. Alle elskede den her ret. Jeg brugte kun 450gr pillede frosne tigerrejer, lidt ekstra champignon og løg, og det var nok til fire. Jeg brugte i øvrigt whisky i stedet for cognac, hakkede tomater på dåse i stedet for friske, ingen puré, frossen persille. Da tigerrejerne var frosne kom der så meget væde ved, at jeg kunne ikke få sat ild til det efter whiskyen blev hældt i. Ikke desto mindre blev retten helt exceptionelt god. Det hele er en anelse dyrt naturligvis, men helt igennem fantastisk. Det er en ret, jeg vil byde mine gæster i de næste mange år, og selvfølgelig om muligt erstatte de frosne kinesiske tigerrejer med ordentlige krebsehaler, da tigerrejer indeholder en frygtelig masse kemikalier og kan smage en anelse mere af mudder end dansk flodkrebs. I øvrigt var den enormt hurtig at tilberede, og instruktionerne var detaljeret, så det var lige til at gå til selv for en amatør som mig.

  -   2013-01-20 00:18:25
Super god opskrift! Den havde bare den bedste smag og det var rigtig nemt at lave og populært for gæsterne. Jeg brugte kæmpe rejer og creme fraiche 18% og det smagte perfekt!

  -   2012-06-25 11:53:37
WOW det er bare en lækker ret... -og jeg har aldrig brudt mig om rejer.

  -   2012-02-20 09:33:19
FANTASTISK - noget af det bedste jeg har smagt. Kan varmt anbefales.

  -   2011-09-10 18:37:04
Dejlig opskrift som jeg spidsede med chili og hvidløg.

  -   2011-06-19 22:05:22
Kan man lave retten uden alkohol?:-)

  -   2010-01-02 18:31:18
Jeg lavede retten som forret til nytårsaften. Den er utrolig god og nem at lave. Tusind tak for opskriften :-)

  -   2009-12-27 17:09:31
Ville lige prøve at høre om det er nødvendig med Pernod eller vermouth/sherry for at retten bliver super ?

  -   2009-10-24 00:10:46
fantastisk god ret .... et stort plus herfra takker

  -   2009-06-02 16:34:37
mumms!!!! denne ret er fantastisk!

  -   2009-02-18 22:51:08
Lækkert!! Min mand og jeg spiste begge 3 portioner - selv børnene spiste 2 portioner hver! Vi brugte krebs - meget fortrinelig til denne ret.

  -   2009-02-16 16:40:12
Alle burde smage denne ret. Den er fantastisk....samt nem at lave.

  -   2009-02-15 18:31:55
Super god opskrift... Jeg puttede også lidt laks og tun vi havde tilbage fra sushi aften. Det satte prikke og i'et mums mums..

  -   2008-06-11 11:43:27
Har brugt retten mange gange som gæstemad, en rigtig dejlig ret som hver gang er en succes. Jeg bruger kogte pillede tigerrejer det er meget lettere end de ukogte.

  -   2008-04-17 08:21:50
Helt fantastisk ret, der bare smager godt - kan varmt anbefales. Er givet væk til kollegaer og venner. Den er et hit, fra helt unge til gamle mostre over 74 år

  -   2008-01-27 21:30:26
Vi har lavet retten med 18% creme fraise istedet for og retten bliver ligeså god.

  -   2007-12-16 18:42:40
vil prøve denne opskrift til nytårs aften, da vi bliver et par stykker. God jul til alle!

  -   2007-03-09 14:52:09
jeg mener selvfølgelig Alsacen

  -   2007-03-09 14:51:06
Denne ret er prøvet som "gæstemad" med stor succes og kan sagtens serveres med en god rødvin istedet for Assacen.

  -   2007-02-07 19:02:38
Virkellig lækkert!!! Og Jonas- rejerne pilles inden du begynder!

  -   2007-01-09 18:23:33
Ser spændende ud - Men hvorfor skal der være skal på? Skal de pilles af inden servering?

  -   2005-01-01 01:01:01
Denne opskrift er blevet et hit i min familie, alle elsker det og opskriften bliver for øjeblikket givet væk til div. naboer osv.

  -   2005-01-01 01:01:01
Helt fantastisk opskrift, som vi brugte med STOR succes til nytår som forret - vi undlod blot risene til. Vi har også prøvet den som middagsret med ligeså stor succes. Kan varmt anbefales

  -   2005-01-01 01:01:01
Skal på date i morgen, med verden dejligste pige. Har lovet at det er hendes aften, og at hun skal forkæles hele aftenen. Denne ret lyder helt perfekt, til en rigtig hyggelig aften. Som dessert skal vi selvfølgelig have flamberede bananer, samt en Piná Colada lavet i en udhulet ananas.. PERFEKT..

  -   2005-01-01 01:01:01
Vi prøvede med hummerhaler og det var super. Tak Carina at du advarede os med flamberingen. En supergod opskrift.

  -   2005-01-01 01:01:01
har prøvet den mange gange - havde den i et blad tilbage fra 1991 og kan ikke finde den - er lykkelig over at være stødt på denne side ... det er en vinder - HVER GANG!!! Bare husk at rejerne endelig ikke må tage for meget farve i flamberingen, da de "koger" videre i saucen og endelig ikke må blive seje! 1000 tak til den person, der har lagt den på nettet :o)

  -   2005-01-01 01:01:01
vi bor i spanien,får masser af fisk men denne her vil vi prøve

  -   2005-01-01 01:01:01
Her i huset er rejer nr. 1- så det bliver spændende at prøve

  -   2005-01-01 01:01:01
Vi spiser mange rejer. Det lyder godt. Det må vi da prøve