Torskefilet i tomatflødesovs med rejer, fetaost og hvidløg

Torskefilet i tomatflødesovs med rejer, fetaost og hvidløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red:

Torskefilet i tomatflødesovs med rejer, fetaost og hvidløg, billede 4 Torskefilet i tomatflødesovs med rejer, fetaost og hvidløg, billede 1 Torskefilet i tomatflødesovs med rejer, fetaost og hvidløg, billede 2 Torskefilet i tomatflødesovs med rejer, fetaost og hvidløg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
5 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
3 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Paprika, edelsuss
   
200 gram Feta. 40+
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
800 gram Torskefilet uden skind
   
150 gram Rejer uden skal, kogte
   
Opskrift:
Løgene snittes, peberfrugterne renses og skæres i store tern, løg og peberfrugter svitses i en gryde sammen med hvidløg.

Tomaterne skæres i stykker og tilsættes sammen med de hakkede flåede tomater og hvidvinen. Krydderierne tilsættes. Lad det stå og simre i ca. 30 minutter.

10 minutter før servering røres fløden i og fetaost og torskestykkerne i store tern tilsættes.

Serveres med rejer, frisk pasta -gerne spinatpasta, en lækker salat og hvidløgsflute. En dejlig hvidvin sætter prikken over i´et.

Tips:

Kan bruges både som forret og hovedret. Kan også laves uden feta, eller uden rejer eller uden fisk. Serveres med frisk pasta eller ris.


karakterer:
Opskriften er vist 59843 gange,
og udskrevet 2546 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (33 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11605 (2763 kcal)
KJ pr. Pers. 2901 (690 kcal)
Vægt ialt 3008 gram
Vægt pr. Pers. 752 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 385 KJ (91 kcal)
Protein 7.8 gram
Fedt 4.8 gram
Kulhydrat 3.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Bente K  -  2021-04-11 12:18:42
Det er en virkelig god ret, dog undlod jeg feta osten og jævnede retten med 3-4 tsk. maizenamel udrørt i lidt vand i stedet for. vi spiste ris til

linda  -  2013-08-28 19:49:03
Efter jeg havde lavet saucen, hældte jeg saucen i et fad og lagde torsken ovenpå satte fadet i ovnen i 15 min på 200 grader. Det smagte virkelig godt.

Helle  -  2012-11-14 21:18:01
Super god ret. Let at lave, hurtig, sund og velsmagende. Vi valgte kogte kartofler til.

BSP  -  2011-07-18 19:32:52
Jeg lavede retten i dag. Gud hvor jeg ærgrede mig !! At jeg ikke før nu har prøvet denne fiskeret. Der er kun et lille ord der dækker, FANTASTISK !! Dog overvejede jeg meget kogte kartofler/spinatpasta. Jeg valgte pastaen, i guder det var godt. Et STORT 10 tal herfra med pil op. Konen i huset spiser ikke kogt fisk, men denne ret er nu en undtagelse.

Lone  -  2008-12-22 22:43:46
Super god opskrift. Dejligt med fisk på en lidt anderledes måde end vi er vant til. Serverede hvide ris og hvidløgsflutes til. Rejerne "dryssede" vi kolde henover hver portions-"anretning" det gir en dejlig smag. Tak for opskriften ;0)

Per  -  2008-02-10 12:04:41
Af tomater kan det dobelte af enten dåse eller friske bruges i stedet for både og. Syntes ikke pastaen passer så godt hertil, måske hvide kartofler og/eller flutes.

Klaus Eisenhardt  -  0000-00-00 00:00:00
Dette er virkelig en glimrende opskrift med toamternes sødme, paprikaens kraft og fiskens spændstighed.