Empanadas de horno (ovnbbagte dejgkuverter med kødfyld),

Empanadas de horno (ovnbbagte dejgkuverter med kødfyld),, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Chile

ChileIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
750 g.hvedemel
50 g.gær
2 spsk.olie
4 dl.lunkent vand
1 tsk.salt
 
 Pensling:
1 æg
 
 Fyld — pino:
2 spsk.olie
1 tsk.paprika
4 løg finthakkede
1 tsk.chili
1 tsk.kommen
1 tsk.oregano
 Salt
 Peber
500 g.hakket oksekød
3 hårdkogte æg skivede
16 sorte oliven
32 store rosiner (eller flere små)
 
Opskrift:
Dej til tapas de empanadas:
Gæren røres ud i det lunkne vand. Olie og salt tilsættes. Omtrent 2/3 af melet røres i, og derefter æltes dejen med resten af melet. Hæver en halv time, tildækket, lunt.

Pino-fyld:
Olien varmes op på en stegepande med paprika, og de finthakkede løg steges bløde. Chili, oregano, kommen, salt og peber tilsættes. Hakkekødet tilsættes og blandes med det hakkede løg og krydderierne. Steges til kødet er gennembrunet.

Samling af empanadas’erne:
Dejen deles i 16 skykker, som rulles ud til runde stykker på 10-12 cm i diameter, ca. ½ cm i tykkelsen. Put en stor spiseskefuld fyld, pino, på halvdelen af hvert stykke dej. Læg æggeskiver, oliven og rosiner ovenpå. Fold den fri halvdel dej over fyldet, væd kanten med lidt mælk eller olie, og klem kanterne sammen med fingrene og evt. gerne en gaffel. Empanada’erne pensles med æg/mælk, undtagelsesvis mælk eller olie.

Empanada’erne bages ved 200° Celcius i ca. 20 minutter.

Serveres lune. Det foreslåes, at der drikkes chilensk rødvin af Cabernet Sauvignon-druer til.

Tips:

Evt. kan man — i stedet for selv at lave dejen til sine tapas de empanadas — lave dem af færdigkøbt butterdej.





karakterer:
Opskriften er vist 34002 gange,
og udskrevet 1127 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (63 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-06-09 23:02:14
Prøv med færdig tærtedej i stedet for butterdej - det giver et ret autentisk resultat hvis du ikke laver dejen selv fra bunden af.

  -   2011-07-12 23:01:52
Hvor mange er personer er retten til?

  -   2009-01-03 13:17:05
Jeg selv kommer fra Chile og jeg har ikke lært at lave dejen med gær. I stedet for bruger jeg øl, der giver en fin dej konsistens og ikke hæver for meget.

  -   2008-09-19 17:27:34
opskriften der er vist er hvor mange personer er den til ?

  -   2008-03-19 18:09:49
Vi er 8 voksne, kan vi blive mætte af en portion når vi også får forret og dessert?

  -   2008-01-31 11:07:11
Vi spiste dem meget da vi var i Chile, og de smager bare lige så godt...

  -   2007-12-06 22:13:09
jeg er veldig glad for se på norsk side chilensk mat! jer er fra chile :) også jeg sovner så mye min nasjonal mat!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Der skal IKKE kommen i fyldet, men derimod spidskommen, som bruges meget i chilensk madlavning

  -   2005-01-01 01:01:01
De er super fantastiske og lige som dem jeg har smagt....

  -   2005-01-01 01:01:01
Har prøvet dem "live" i chile, og glæder mig til at smage denne opskrift!! Vender frygtelig tilbage ;-)