Empanadas de horno (ovnbbagte dejgkuverter med kødfyld),
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Chile Indsendt : Red : |
|
|
Dej til tapas de empanadas:
Gæren røres ud i det lunkne vand. Olie og salt tilsættes. Omtrent 2/3 af melet røres i, og derefter æltes dejen med resten af melet. Hæver en halv time, tildækket, lunt. Pino-fyld: Olien varmes op på en stegepande med paprika, og de finthakkede løg steges bløde. Chili, oregano, kommen, salt og peber tilsættes. Hakkekødet tilsættes og blandes med det hakkede løg og krydderierne. Steges til kødet er gennembrunet. Samling af empanadas’erne: Dejen deles i 16 skykker, som rulles ud til runde stykker på 10-12 cm i diameter, ca. ½ cm i tykkelsen. Put en stor spiseskefuld fyld, pino, på halvdelen af hvert stykke dej. Læg æggeskiver, oliven og rosiner ovenpå. Fold den fri halvdel dej over fyldet, væd kanten med lidt mælk eller olie, og klem kanterne sammen med fingrene og evt. gerne en gaffel. Empanada’erne pensles med æg/mælk, undtagelsesvis mælk eller olie. Empanada’erne bages ved 200° Celcius i ca. 20 minutter. Serveres lune. Det foreslåes, at der drikkes chilensk rødvin af Cabernet Sauvignon-druer til. Tips: Evt. kan man — i stedet for selv at lave dejen til sine tapas de empanadas — lave dem af færdigkøbt butterdej. |
|
Opskriften er vist 34389 gange,
og udskrevet 1131 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (63 stemmer) |
|
Kommentarer ohoy CPH - 2012-06-09 23:02:14 Prøv med færdig tærtedej i stedet for butterdej - det giver et ret autentisk resultat hvis du ikke laver dejen selv fra bunden af. Caroline - 2011-07-12 23:01:52 Hvor mange er personer er retten til? Verónica - 2009-01-03 13:17:05 Jeg selv kommer fra Chile og jeg har ikke lært at lave dejen med gær. I stedet for bruger jeg øl, der giver en fin dej konsistens og ikke hæver for meget. casper - 2008-09-19 17:27:34 opskriften der er vist er hvor mange personer er den til ? pia - 2008-03-19 18:09:49 Vi er 8 voksne, kan vi blive mætte af en portion når vi også får forret og dessert? Helle - 2008-01-31 11:07:11 Vi spiste dem meget da vi var i Chile, og de smager bare lige så godt... pilar mason chile - 2007-12-06 22:13:09 jeg er veldig glad for se på norsk side chilensk mat! jer er fra chile :) også jeg sovner så mye min nasjonal mat!! Trine - 2005-01-01 01:01:01 Der skal IKKE kommen i fyldet, men derimod spidskommen, som bruges meget i chilensk madlavning Erika Lisa - 2005-01-01 01:01:01 De er super fantastiske og lige som dem jeg har smagt.... Erika Lisa - 2005-01-01 01:01:01 Har prøvet dem "live" i chile, og glæder mig til at smage denne opskrift!! Vender frygtelig tilbage ;-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne