Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Blomkålsgratin fra jylland

Blomkålsgratin fra jylland, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
1200 g.Blomkålsbuketter
160 g.Oscar Blomkål Basis
6 dl.Mælk
6 dl.Vand
5 dl.Æg hel
 bordsalt
 Rasp
 Smør
 
1200 g.Magert flæsk i skiver
 
Opskrift:
Blomkålsbuketterne koges næsten møre, evt. i ovn. Oscar Blomkål Basis varmes op med mælk og vand. Lad det koge igennem 2-3 minutter. Saucen køles ned,hvorefter helæggene vendes i. Gratinfad smøres og drysses med rasp. Hæld vandet fra blomkålsbuketterne og fordel dem i fadet. Saucen hældes over blomkålene. Drys med rasp og anbring smørklatter ovenpå. Gratinen bages i ovn ved 170° i ca. 45 min. Steg flæsket sprødt og server til gratinen. Ekstra blomkålssauce er godt ved siden af denne ret, der for nogle vil synes lidt tør. Blomkålssaucen kan tilberedes af Oscar Blomkål Basis, 1/2 vand og 1/2 mælk. Beregn ca. 140 g Oscar Blomkål Basis pr. liter væske.


Beskrivelse:
Se kokken farvoritopskrift på Blomkålsgratin

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 29126 gange,
og udskrevet 269 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Eline  -  2014-06-08 15:09:05
Hvad er blomkål Oscar basis?

SidselMarie  -  2011-05-23 09:58:59
Hvorfor skal Jylland blandes ind i opskriften ??

linda  -  2007-09-24 16:52:37
nej det ville da være synd at bruge Oscar, så må man hellere lade være at lave blomkålsgratin , det er vist for de dovne hva*

Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
Det må være nogle kedelige blomkål der bruges, siden "oskar" skal bruges til at give smag

Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
Det er da en døds synd at bruge oskars blomkålsbasis - køb dog et friskt blomkål der smager af blomkål og ikke af "Oskar"