Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice











Lammeryg og Fetasalat

Lammeryg og Fetasalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
75 g.kikærter
75 g.røde kidneybønner
6 dl.vand
 
1000 g.dobbelt lammeryg
1/2 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
2 dl.vand
 
1 l.vand
1 tsk.groft salt
 
 Marinade:
2 spsk.balsamicoeddike
1/2 tsk.fint salt
 friskkværnet peber
1/2 dl.vindruekerneolie
2 spsk.vand
 
400 g.rensede grønne bønner
1 l.vand
1 tsk.groft salt
 
 Sauce
 lammesky, ca. 1/2 dl
1 dl.piskefløde
1/4 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
1 tsk.lys saucejævner
 evt. kulør
 
200 g.Feta i persille- og hvidløgslage
 


Opskrift:

Dagen før:
Skyl kikærter og kidneybønner og sæt dem i blød i koldt vand i ca. 1 døgn.

Rids fedtkanten på lammeryggen. Gnid stegen med salt og peber og læg den på en rist midt i ovnen. Hæld vandet i en lille bradepande og stil den på en plade under stegen. Steg lammeryggen i ca. 1/2 time. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70º. Steg evt. lammeryggen færdig de sidste 10 min. Lad den hvile tildækket i ca. 25 min. Gem lammeskyen.

Kikærter og kidneybønner, fortsat:
Hæld kikærter og kidneybønner til afdrypning i en sigte. Kom dem i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg ca. 1/2 time eller til de er møre. Hæld ærter og bønner til afdrypning i en sigte.

Marinade:
Pisk eddike, salt og peber sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i og vend de lune kikærter og kidneybønner sammen med marinaden. Lad dem trække i ca. 1/2 time.

Kom de grønne bønner i kogende vand tilsat salt og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 6 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte og overbrus med koldt vand.

Sauce:
Bring lammesky og piskefløde i kog i en gryde. Tilsæt salt og peber. Drys saucejævner i under omrøring og lad saucen koge i ca. 1 min. Tilsæt evt. kulør og smag til.

Ved serveringen:
Lad Fetaen dryppe af. Læg kikærter og kidneybønner med marinade, grønne bønner og Feta lagvis i et stort fad. Skær lammekødet fra benet og skær derefter kødet i skiver. Anret dem på et varmt fad og server straks.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 10867 gange,
og udskrevet 193 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu