Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Lammekølle med bagte kartofler og tzatziki

Lammekølle med bagte kartofler og tzatziki, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Lammekølle med bagte kartofler og tzatziki, billede 4 Lammekølle med bagte kartofler og tzatziki, billede 1 Lammekølle med bagte kartofler og tzatziki, billede 2 Lammekølle med bagte kartofler og tzatziki, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Lammekølle u nøgleben Benet i lammekøllen udgør ca. 14 % af vægten
5 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 tsk. Salvie, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1500 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
4 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
  Tzatziki:
5 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Hvidløgsfedene pilles og deles evt. i mindre stykker. Lammekøllen spækkes med hvidløg ved at lave små lommer i kødet med en spids kniv og fylde dem med hvidløg. Kødet krydres med salvie, salt og peber.

Kartoflerne vaskes godt og skæres i ottendedele. Løg skæres i tynde både. Løg og kartofler kommes i en bradepande og krydres med salt og peber. - ½ liter vand hældes i bradepanden.

Lammekøllen lægges på en rist direkte oven på bradepanden. Lam og kartofler sættes i ovnen og steges ved 200 grader C. alm. ovn i 1 3/4 til 2 timer.

Lad lammekøllen hvile utildækket i mindst 20 minutter, inden den skæres ud.

Kartoflerne grilles evt. et par minutter, hvis de ikke er gyldne. Persille hakkes og vendes i kartoflerne.


tzatziki:
Yoghurt afdryppes i et kaffefilter til halv mængde - ca. 1 time.

Agurken skrælles, flækkes og udkernes. Agurken rives groft og trykkes fri for det meste væde. Hvidløg hakkes fint. Agurk, hvidløg og olivenolie røres i den afdryppede yoghurt, og Tzatzikien smages til med salt og peber.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (30 stemmer)

Opskriften er vist 97971 gange,
og udskrevet 5062 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Margit  -  2018-03-26 12:15:54
Hvor ser det godt ud på billedet, men hvis kartoflerne får 2 timer i ovn, er det så ikke kartoffelmos ?


Mille  -  2009-04-13 09:29:34
Man kan også bare putte hvidløgene i en hvidløgs presse. Med stor fordel kan man putte lidt citron saft og lidt sukker måske ½ tskf. smag det til , den skal være rund og blød, det smager meget bedre med disse ingr i. Hvis man bruger nye agurker skal de ikke skrælles eller udkernes, de skal bare dryp tørre gerne et par timer, med en tallerken over sig.


Mads T  -  2009-04-10 21:01:23
Har fulgt opskriften menn... I stedet for 200 grader i 1½ til 2 timer, sattre jeg ovnen på 160 grader og gav lammekøllen 3 timer... Syntes køllen blev mere mør og smagte bedre end da den fik 200 grader... Men alt i alt en super nem og "fantastisk ret"... citat min søn på 5½.


emil  -  2008-12-16 21:30:59
66-68 grader ikke 70-75


J & K  -  2007-04-07 16:06:25
Super opskrift!


Per  -  2007-03-31 23:14:42
Ved brug af stegetermometer skal dette vise 70-75 grader C i centrumstemperatur.


Liveterskont  -  2007-02-07 10:48:55
Har aldrig smagt lammekølle før eller lavet det før men det var i hver fald et hit herhjemme og blandt vores gæster da jeg lavede det i weekenden (havde på forhånd fortalt dem at de var forsøgskaniner!!!)


Michael S.  -  0000-00-00 00:00:00
Nemt, enkelt og smager fantastisk. - Jeg starter med kold ovn og alle tingene i ovnen, sætter ovnen på 200C og 1 t. 45 min senere er kødet færdigt, Sætter derefter ovnen på grill og giver kartoflerne det sidste skud mens kødet hviler.


Grete Vestergaard  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlig velsmagende ret og supernem at lave. Tak til Per for tippet med sauce.


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Hældte væden fra kartoflerne gennem sigte og lavede en sauce ud af væden. I stedet for at afdryppe alm. yoghurt kan der bruges græsk yoghurt.


Brian Stæhr  -  0000-00-00 00:00:00
Super let, vidunderlig smag og fantastisk mørt kød. Prøv det !


Annette Schjødt  -  0000-00-00 00:00:00
En fantastisk dejlig ret, med en masse smag. Kan varmt anbefales.