Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Bornholmsk Lammeryg

Bornholmsk Lammeryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Bornholmsk Lammeryg, billede 4 Bornholmsk Lammeryg, billede 1 Bornholmsk Lammeryg, billede 2 Bornholmsk Lammeryg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1,5 kg.dobbelt lammeryg
1 fedpresset hvidløg
 Reven skal af 1 citron
1/2 tsk.oregano
 Salt
 friskkværnet peber
 
5 tomater
2 auberginer
1 løg
1 fedpresset hvidløg
1/2 tsk.oregano
 Salt
 friskkværnet peber
1 dl.bouillon
 


Opskrift:

Fedtlaget skæres igennem midt på, over rygtappen, og fedtet løsnes fra kødet, men skæres ikke helt af. Fileterne renses for sener og hinder. Få slagteren til at gøre det.

Kødet krydres med hvidløg, citronskal, salt, peber og oregano.

Tomater og auberginer skæres i skiver. Løget skæres i terninger, og grøntsagerne lægges i bradepanden. Krydres med salt, peber, oregano og presset hvidløg.

Lammeryggen lægges over grønsagerne og bradepanden stilles i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter.

Bouillonen kommes ved og temperaturen sættes ned til 200 grader C. alm. ovn, steger videre i ca. 35 minutter.

Filetterne skæres af bennene og skæres i skrå skiver. Kødet kan lægges tilbage på ryggen og serveres herpå.

Væden fra grønsagerne kan hældes fra i en gryde og jævnes med en smørbolle og evt. spædes op med lidt fløde.

Servers med kartofler.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (18 stemmer)

Opskriften er vist 66167 gange,
og udskrevet 2804 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Rita Nellemann  -  2009-02-22 12:41:32
fatastisk god sammensætning - kødet mørt og lækkert - den får et stort plus hos os.


Per  -  2008-07-20 10:13:37
Det vil være en fordel at lægge ryggen på en rist over grønsagerne, da mørbraden på undersiden af ryggen ikke bliver stegt når den ligger direkte på grønsagerne.