Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grøntsagsfad med salvie og flødeostcreme

Grøntsagsfad med salvie og flødeostcreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Grøntsagsfad med salvie og flødeostcreme, billede 4 Grøntsagsfad med salvie og flødeostcreme, billede 1 Grøntsagsfad med salvie og flødeostcreme, billede 2 Grøntsagsfad med salvie og flødeostcreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.kartofler
1 stor aubergine
500 g.tomater
4 løg
3 fedhvidløg
2 spsk.olivenolie
 salt
 peber
3 tsk.tørret salvie
 
 Flødeostcreme:
250 g.flødeost
3 æg
 revet muskat
 


Opskrift:

Auberginen skæres i tynde skiver på 2 mm, skiverne lægges på bageplader på et stykke bagepapir og ristes gyldne under grillen i ovnen i ca. 5 minutter (evt. af flere omgange). Kartoflerne skrælles og skæres også i tynde skiver på 2 mm. Tomaterne skæres ligeledes i skiver på samme tykkelse. Løgene pilles og skæres i ringe, som svitses i olie sammen med pillet og hakket hvidløg.

Et ildfast fad i passende størrelse pensles med olie. I bunden lægges et lag løg, så et lag kartoffelskiver, så et lag tomatskiver, et lag aubergineskiver osv. Hvert lag krydres med salt, peber og hakket salvie. Fadet afsluttes med et lag aubergineskiver, så det lukkes tæt.

Flødeostcreme: Flødeosten røres med æggeblommer, revet muskat, salt og peber. Æggehviderne piskes stive og vendes i.

Flødeostemasen smøres i et jævnt lag oven på det øverste lag auberginer i det ildfaste fad. Fadet sættes i ovnen (sammen med stegen) i ca 1 time ved 200 grader C. alm. ovn til grøntsagerne er møre og flødeostcremen lysebrun.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 10322 gange,
og udskrevet 200 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu