Arabisk manaish - manakish - manakesh

Arabisk manaish - manakish - manakesh, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Oprindelsesland : Arabien

ArabienKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red:

Arabisk manaish - manakish - manakesh, billede 4 Arabisk manaish - manakish - manakesh, billede 1 Arabisk manaish - manakish - manakesh, billede 2 Arabisk manaish - manakish - manakesh, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
2.5 dl.vand
25 g.gær
1 spsk.sukker
1 spsk.salt
0.5 dl.olie
350 g.hvedemel
 
 Zatarfyld:
4 spsk.Za'atar
0.7 dl.Olivenolie
 
 Ostefyld:
200 g.feta
1 æg
6 blademynte, frisk
1 tsk.Nigellafrø (jomfru i det grønne)
 
 Tomatfyld:
2 tomater
1 løg
1 fedhvidløg
0.5 rød chilipeber
2 tsk.tomatpure, konc
1 spsk.olie
 Koriander, frisk
 7 krydderier, arabisk
 Salt
 Peber
 
 Kødfyld:
200 g.hakket lam
0.5 rød chilipeber
50 g.løg
1 spsk.Tomatpure, koncentreret
1 tsk.7 krydderier, arabisk
1 spsk.Koriander, frisk
 
 
 
Opskrift:
Dej:
Opløs gæren i vandet (ca. 30 grader C). Bland resten sammen med vandet, gem dog mel til at ælte på. Ælt dejen rigtig meget.

Del dejen i 16 stykker 40-45 g. stykket som trilles til boller, drys lidt mel på og lad dejen hæve under noget et viskestykke en halv times tid.

Zatarfyld:
Za'atar og olie røres sammen.

Ostefyld:
Mynteblade hakkes fint. Det hele røres sammen, der må gerne være lidt klumper af ost.

Tomatfyld:
En gryde med vand bringes i kog, skold tomaterne heri og flå dem. Tomater, løg, hvidløg og chili uden kerner hakkes fint. Koriander snittes fint. Alle ingredienserne til tomatfyldet blandes godt.

Kødfyld:
Løg hakkes Chili hakkes fint Kødet brunes kort og løg og chili tilsættes og det hele steger i 3-4 minutter Tilsæt de øvrige ingredienser.


Dejen rulles ud til flade brød ca. 12 cm. I diameter, tryk fingrene lidt ned i dejen så den ikke hæver. Steges på en tør pande ved høj varme kun på den ene side Måske 15 sek. Så de tager farve, men ikke bliver sorte Læg fyldet på til 2 cm fra kanten, der skulle blive 4 af hver slags.

Bages ved 275 grader C alm. Ovn midt i ovnen 7-8 minutter.


karakterer:
Opskriften er vist 76741 gange,
og udskrevet 797 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (57 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

8220  -  2011-01-16 12:24:05
manaish laves normalt i en speciel ovn. men istedet kan de nemt laves på panden. medium varme til den har fået farve på den ene side. vend den og fordel fyldet på den bagte side. fold den og bag den derefter på de resterende ubagte sider.

hello  -  2009-01-26 15:44:56
Prøv og tage 2 tomater hak dem tærnet og put den i en varmt pane med lidt olie. Lad tomaterne ligge i panden indtil de er helt mør. så så 2 æg ud i en skål og pisk den og hælde det oven på tomaterne. Maden er derefter helt færdig, når æggne er helt stivnet. spises med arabisk brød. Ps. For at det ikke skulle smage godt, så tag bare 1 tomat og en æg og gøre det.

adam  -  2008-11-11 13:15:10
det ser godt ud

Sarah  -  2007-09-20 18:57:35
yame:P

Araber  -  2007-09-06 18:13:36
Hakkede løg og tomatpuré + chili med tyk youghurt.. Det smager godt..

mona  -  2007-06-20 11:08:46
manaish er som regel noget af det bedste man kan spise af arabiske retter: specielt med kød fyld den smager for godt..

nermin  -  2007-03-08 12:46:01
den var rigtig lækker

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig gode... især dem med kødfyld

Eva  -  0000-00-00 00:00:00
De syv krydderier, er et blandet krydderi, som kan købes i indvandre butikker og sælges under navnet De syv krydderier. (ved det kan købes i Basar Vest i Århus)

Mariam  -  0000-00-00 00:00:00
Manaish er da ik en hovederet de fleste spiser det da som morgenmad! ik sandt ?