Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Opskrift til Sambusa

Opskrift til Sambusa, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Somalia

SomaliaIndsendt :




Ingredienser:
 Dej:
500 g.hvedemel
 Lidtolie
 Salt
 vand
 
 Fyld:
500 g.hakket oksekød
1 stor kartoffel
2 mellemstore løg
6 fedhvidløg
1 tsk.kommen
1 tsk.karry
0.5 saft af citron
 salt
 koriander
 


Opskrift:

Dej:
Gem lidt mel. Resten æltes med olie, salt og vandet tilsættes lidt efter lidt. Dejen skal være fast og formes til fire boller. Hver bolle rulles ud til underkop-størrelse. Et stykke pensles med, næste stykke lægges oven på og pensles ligeledes med olie. Sådan fortsættes til alle stykker er stablet.

Fyld:
Kartoflen skrælles og løgene pilles. Kartoffel og løg skæres i mindre stykker. Kød, kartoffel og salt kommes i en stor gryde eller pande. Steges uden fedtstof (hvis kødet ikke er fedtfattigt) til væsken er fordampet. Gryden tages af varmen. Hvidløget knuses eller skæres i mindre stykker. Koriander hakkes. Hvidløg, koriander, alle krydderier og citronsaft blandes i kødet.

Dejen rulles til ca. ½ cm tykkelse og deles i fire trekanter. Hvert stykke bages på en varm tør pande ca. et minut på hver side. Dejen tages af panden og de fire lad skilles ad. Det sidste mel blandes med lidt vand til "lim", som bruges til at lukke de trekantede dejstykker. Dejen formes til et kræmmerhus ved at lægge spidserne fra den brede side ind mod midten. Kanterne "limes", så kræmmerhuset bliver tæt. Ca. 1. spsk kød kommes i kræmmerhuset, som derefter lukkes tæt med lim. De steges gyldne i rigeligt med olie i en gryde på begge sider. Tages op og lægges på en tallerken med noget køkkenrulle, der kan suge det overskydende olie.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (117 stemmer)

Opskriften er vist 32723 gange,
og udskrevet 749 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

saamiya  -  2018-01-25 08:55:18
jeg er somalier, og jeg er meget glad for at i har lavet en opskrift på hvordan man laver det taaaaaak!!!!! for hjælpen meget taknemlig.


  -  2014-11-11 19:24:51
Jeg elsker sambas det smer godt somalisk mad er lækkert


daniel møller  -  2012-08-13 14:20:42
det samger sindsygt godt!xD


  -  2012-08-09 11:03:29
Sambusa er altså ikke fra Somalie men fra Tanzania I har stjælt vores god opskrifter, maandazi, chapati, pilau, kachumbari alt det good mad fra Tanzanis


Susane  -  2012-07-22 18:11:31
wow det smager rigtig godt


stine :-D  -  2011-09-08 18:46:20
Det smager vildt godt ymmmy !!!!!!!


hej  -  2010-10-21 11:05:13
kender en venlig somalisk familie (nabo) der er kommet over med sambuso, efter det har jeg selv lært hvordan man laver dem, det meget lækkert:)


Anonym Pige =P  -  2010-09-05 16:09:35
SAMBUSA SMAGER SGU GOODT =D!! Elsker det ^^


Maina  -  2010-07-24 15:27:54
Pakistansk Sambusa smager godt :)


Esben  -  2010-05-13 18:28:08
Kære opfinder af dejen til denne dejlige fyld. Du er enten en rigtig god kok eller også har du helt misforstået hvordan man forklare almindelige mennesker at lave mad. Til jer andre. Tilbered dejen på en anden måde!!! Det lyder eksotisk men fungerer ikke.


  -  2010-03-04 11:32:12
dejligt opskrift..Hmm ang. at putte kommen i, så vil jeg anbefale at man istedet bruger spidskommen..


Hvad rager det dig!?  -  2010-01-18 11:29:04
Man putter altså ikke kartoffler i ;D


Rikke  -  2009-11-04 14:28:23
dejligt - elsker Sambusa, men ehhh... jeg har lært at lave det af en dygtig somalisk dame, og det var altså ikke kommen hun puttede i, men derimod SPIDSkommen (og det er jo to pænt forskellige ting - i hvert fald hvad angår smagen) :-)


sagal  -  2009-03-27 18:43:37
jeg elsker sambusa ! for mig er det ligesom en trekantformet pizza :)


From somalia  -  2009-02-25 16:10:49
Walaahi maan er fra somalia det smager sindsygt godt. alxaamdu lilaah er mæt!!somalia 4-ever


  -  2008-10-25 15:33:23
men det smager godt unden kartoffel


mizz- lil  -  2008-03-26 17:18:19
hold kæft for det smager så godt altså vi laver sambuus uden kartofler det smager bedre hmmm:)


Sómálíí-Gíírl.  -  2008-03-11 20:47:33
i min familie plejer vi at lave sambusa uden kartofler,kommen, citron og så mange hvidløg I sambusa skal der være forårsløg,hvidløg, løg, kød/tun, chilli (hvis man ønsker det) og dejen


Per  -  2008-02-28 09:23:31
Hvis det er til hovedret så beregner jeg 500 g. fars til 4 personer.


Sabine  -  2008-02-19 13:25:57
Hvor mange personer, kan man være om denne madret? Altså til hvor mange antal. Dejligt hvis en gad at svare.


Ibtisaam  -  2007-11-20 16:28:50
wala sabusa er en af somalisk mad,og den er super godt, jeg vil sigeg prøv og smagt


somaaaaaaali  -  2007-10-25 22:28:16
sambusa 4 liife


Szandra  -  2007-08-21 11:29:36
hold da op ale sammen vores mad er godt _ ja jeg kommer fra somalia og vores mad er god... også dejen


Mia  -  2007-06-27 09:24:28
Godt fyld!! Men dejen er ikke god.. :-(


abdi ali  -  2007-05-21 14:46:05
wallahi waa det smager sindsygt godt det kan jeg love dig for


  -  2007-03-26 20:03:07
ej hvor det smager godt


lou  -  0000-00-00 00:00:00
ved de også gerne bruger tun eller hønsekød istedet. har smagt dem med tun. de mætter mere og smaget også rigtigt godt! Dem jeg kender laves med løg, forårsløg og hvidløg og frisk rød chilli. ikke med citron, kartoffel og kommen.... men det skal da prøves....


Martin  -  0000-00-00 00:00:00
Det er rigtig god somalsike mad


ann  -  0000-00-00 00:00:00
Der skal friske chili, porre rød og grøn peber frugter i. Så bliver den god. specielt hvis i ikke kommer kommen, citron, karry og nødes med 3 fed hvidløg!