Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ostegratineret mørksej med svampe og pasta

Ostegratineret mørksej med svampe og pasta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Mørksej

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Ostegratineret mørksej med svampe og pasta, billede 4 Ostegratineret mørksej med svampe og pasta, billede 1 Ostegratineret mørksej med svampe og pasta, billede 2 Ostegratineret mørksej med svampe og pasta, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Mørksejfilet uden skind
   
100 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
1 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
1 knsp. Rosmarin, tørret
   
400 gram Pasta penne
   
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

250 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   


Opskrift:

Mørksej:
Skær fileterne i portionsstykker og placer dem i et smurt ildfast fad. Krydre med salt og peber. Bland ost, rasp og rosmarin sammen i en lille skål og fordel det på portionsstykkerne. Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 min. afhængig af tykkelse.

Pasta:
Kog pastaen "al dente". Husk at komme salt i vandet.

Svampesauce:
Løget hakkes fint og svampene skæres i skiver. Begge dele svitses i lidt olie i en gryde. Når de begynder at tage farve tilsættes hvidvinen. Når hvidvinen er næsten væk tilsættes fløde 1,5 til 2 dl. Lad fløden koge ind til retten får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Til sidst vendes pastaen i svampesaucen.

Server retten med en grøn salat.

Tips:

alle former for svampe kan benyttes







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (46 stemmer)

Opskriften er vist 66795 gange,
og udskrevet 2118 gange.


Energi:
KJ total 14742 (3510 kcal)
KJ pr. Pers. 3685 (877 kcal)
Vægt ialt 2070 gram
Vægt pr. Pers. 517 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 712 KJ (169 kcal)
Protein 11.7 gram
Fedt 6.1 gram
Kulhydrat 16.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Else Marie  -  2010-01-16 18:31:09
Jeg bruger ca. 125 g. tør pasta til 2 personer i denne opskrift. Hvor jeg tager resten af delene til sovsen som til 4 personer. Jeg er også overrasket over karaterene da vi har fået den mange gange på grund af den gode smag. Husk der kan også bruges lys sej i alle opskrifter med mørk sej.


Else Marie  -  2008-03-15 11:04:28
Den er lækker, den bør have langt højere karakter. Jeg brugte ikke rosmarin men kryddersalt fra Ærø, som indeholder: Atlanterhavssalt, fennikel, dild, kørvel, timian, citronskal, purløg og peber. Det blev rigtig godt. Hvordan beregner man tør pasta, jeg synes altid at jeg får kogt for meget.


Dolph  -  2008-01-31 11:49:03
Jeg forstår ikke den har så dårlig brugeranmeldelse. Jeg skal lave den for 3. gang, her til aften, både kæresten og jeg synes den smager skønt + den er meget hurtig at lave


Anders  -  2007-12-21 16:49:26
Mørksej er en torskefisk, som efter min mening smager af langt mere end torsk... selv om den kun koster det halve ;-) Lys- og mørksej er langt bedre køb end torsk hvis du spørger mig.


Per  -  2007-03-19 13:13:26
Mørksej er en fisk, den er i familie med torsken.


vips  -  2007-03-19 12:43:03
hva er mørksej


Frank  -  0000-00-00 00:00:00
En lækker ret, som vi gerne serverer for vores gæster......