Bittersød jordbærtærte med mascarponecreme

Bittersød jordbærtærte med mascarponecreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Bittersød jordbærtærte med mascarponecreme, billede 4 Bittersød jordbærtærte med mascarponecreme, billede 1 Bittersød jordbærtærte med mascarponecreme, billede 2 Bittersød jordbærtærte med mascarponecreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Mørdej:
225 g.hvedemel
1 knsp.salt
100 g.smør i tern
1 lille æg eller 2-3 ekstra spsk vand eller mælk
2 spsk.vand eller mælk
50-75 g.flormelis
 
225 g.mascarponeost
 dl.yoghurt naturel
25-50 g.flormelis
1 vaniljestang
 dl.piskefløde letpisket
 
450-675 g.friske modne jordbær helst små (ellers halverede)
100 g.jordbærsyltetøj til glasering
 flormelis til at sigte over som pynt
 
Opskrift:
Lav først mørdejen. Sigt melet sammen med saltet. Smuldr smørret ned i, indtil det nærmest er som rasp. Pisk ægget sammen med vand eller mælk og ælt det ind i dejen, indtil den er glat. (Ligger der smulder tilbage i skålen, så tilsæt en spiseskefuld vand eller mælk til.) Pak ind i plasticfilm og lad dejen hvile i køleskabet i 20-30 minutter.

Smør en kageform på 25 cm i diameter. Rul mørdejen ud – ikke for tyndt – og for kageformen med den. Lad endelig den overskydende dej hænge ud over kanten. Når først bunden er bagt, skærer man det overskydende af. Prik bunden og stil i køleskabet i 30 minutter. Forvarm ovnen til 190 grader C. alm. ovn. Læg bagepapir ned over dejen og fyld kikærter eller ris i, så bunden bevarer faconen. Bag i 35-45 minutter. Efter 35 minutter fjernes bagepapir og ris, og bagepapiret lægges så tilbage oven på dejen resten af bagetiden. Kanterne skal helst tage farve, da det giver den bitre smag. Tag ud og køl helt af, før den overskydende dej skæres af.

Mascarponecremen:
Bland mascarpone med yoghurt og 25 g af sukkeret. Skrab vaniljekornene ud og bland i. Pisk det godt sammen og smag til med mere sukker, om nødvendigt. Til sidst vendes den piskede fløde i, og cremen piskes eventuelt endnu tykkere. Hæld ned i mørdejsbunden. Nip jordbærrene og læg dem ovenpå. Lad et par bevare de grønne blade som pynt. Glaser jordbærrene ved at varme syltetøjet op sammen med vandet. Sigt det og pensl jordbærrene. Sigt til sidst lidt flormelis over tærten.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærtærte

karakterer:
Opskriften er vist 45421 gange,
og udskrevet 890 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Rikke Alstrup  -  2011-07-08 00:33:19
kender godt Amo's opskrift. den er god. jeg bytter gerne 1/4 af melet ud med maizena. så bliver kagen dejlig sprød. chokolade på bunden, under cremen er virkelig nødvendig, så bunden bevarer sprødheden. vi deler det gerne i 12 små tærter, bagt i silikone-muffinsforme. det er en lækker mundfuld... og ser ret sødt ud på kagebordet.

Ann  -  2008-06-22 14:01:49
Jeg puttede revet skald fra en limefrugt i cremen og dekoredede med lidt ovenpå. Det giver det sidste pift og gør kagen endnu flottere. Et lille sjat cointreux tror jeg også ville være en spændende variation. Bon apetit.

Anette  -  0000-00-00 00:00:00
Skøn tærte både til dessert og som kage alt blev spist og alle ville have opskriften