kalve- eller lammelever 450 g. kalve- eller lammelever
2
spsk.
olivenolie 2 spsk. olivenolie
2
små
løg 2 små løg
2
fed
hvidløg 2 fed hvidløg
2.5
dl.
kokosmælk 2.5 dl. kokosmælk
Saft af en halv citron Saft af en halv citron
Marinade: Marinade:
2
fed
hvidløg 2 fed hvidløg
1
tsk.
gurkemeje 1 tsk. gurkemeje
1
rød chili - eller 0.5 tsk stærk chilisauce 1 rød chili - eller 0.5 tsk stærk chilisauce
1
spsk.
jordnøddesmør med hele nødder 1 spsk. jordnøddesmør med hele nødder
Salt Salt
friskkværnet peber friskkværnet peber
Opskrift:
Bland marinaden af de knuste hvidløgsfed, det hakkede løg og jordnøddesmørret i en skål og læg leveren i centimetertykke skiver i. Drys salt og peber over. Hak løgene og de to fed hvidløg og svits dem i woken eller på panden til de tager farve. Tilsæt så leverskiverne og steg dem på begge sider. Sænk varmen og tilsæt kokosmælken. Kog op og sænk varmen igen. Lad leveren simre i yderligere 7 - 8 minutter, til den er gennemkogt og saucen er blevet tyk. Tilsæt så citronsaften og servér med løse ris eller melede kartofler.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.7
(18 stemmer)
Opskriften er vist 16939 gange, og udskrevet 420 gange.
Kommentarer
mejlsbye - 0000-00-00 00:00:00 fantatisk dejlig og anderledes leverret - kan varmt anbefales
- 0000-00-00 00:00:00 Rigtig god opskrift, der er helt anderledes end de mmåder lever ofte bliver serveret på. Smagen af chili og citron og kokosmælk giver en ny spændende dimension i forhold til lever, som ellers kan være lidt småkedelig.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider