Lad spinaten tø igennem og tryk den fri for væde. Damp den et øjeblik med lidt citron, krydr med salt og peber og pres hvidløg i. Tag gryden fra varmen.
Sauce:
Pil og hak løget og steg det i lidt smør, der ikke må tage farve. Strø timianbladene i, hæld mælk eller fløde over og lad det koge op. Tag gryden fra varmen og lad blandingen (timianmælk/fløde) trække i ca. 5 minutter.
Smelt smørret i en tykbundet gryde og rør melet i. Tilsæt Timianmælken/fløden og hvidvin under stadig piskning, og lad saucen koge i 5 minutter. Tag gryden fra varmen og rør æggeblommerne i en ad gangen. Rør også den friskrevne ost i og smag til med salt og peber.
Læg halvdelen af fiskefileterne i et smurt, ovnfast fad. Dæk dem med spinat og læg de resterende filet oven på. Dæk med sauce, fordel nogle smørklatter over og sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter.
Server med kogte kartofler.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.8
(6 stemmer)
Opskriften er vist 47482 gange, og udskrevet 1068 gange.
Energi:
KJ total 12262 (2919 kcal)
KJ pr. Pers. 3065 (729 kcal)
Vægt ialt 2806 gram
Vægt pr. Pers. 701 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 437 KJ (104 kcal) Protein 6.7 gram Fedt 5.0 gram Kulhydrat 8.1 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Benjamin - 2011-09-12 21:48:01 Det lyder som en lækker ret - Men hvor varm skal ovnen være, alm/varmluft?
Gitte - 2007-09-07 10:08:31 skal prøves
Hans Henrik - 0000-00-00 00:00:00 God opskrift! Sovsen kan også jevnes med alm. jævning med mælk og mel.
Kurt - 0000-00-00 00:00:00 Mums, en lækker opskrift! det er min livret!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider