Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ostegratineret rødtunge

Ostegratineret rødtunge, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Rødtunge

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :


Ostegratineret rødtunge, billede 4 Ostegratineret rødtunge, billede 1 Ostegratineret rødtunge, billede 2 Ostegratineret rødtunge, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Rødtungefilet uden skind
450 gram Helbladet spinat, dybfrost
1 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
100 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 tsk. Timian, frisk
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
3 spsk. Emmentaler. 45+ Revet:
1 tsk 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl 40 gram

1 skive ost vejer ca. 25 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   


Opskrift:

Lad spinaten tø igennem og tryk den fri for væde. Damp den et øjeblik med lidt citron, krydr med salt og peber og pres hvidløg i. Tag gryden fra varmen.

Sauce:
Pil og hak løget og steg det i lidt smør, der ikke må tage farve. Strø timianbladene i, hæld mælk eller fløde over og lad det koge op. Tag gryden fra varmen og lad blandingen (timianmælk/fløde) trække i ca. 5 minutter.

Smelt smørret i en tykbundet gryde og rør melet i. Tilsæt Timianmælken/fløden og hvidvin under stadig piskning, og lad saucen koge i 5 minutter. Tag gryden fra varmen og rør æggeblommerne i en ad gangen. Rør også den friskrevne ost i og smag til med salt og peber.

Læg halvdelen af fiskefileterne i et smurt, ovnfast fad. Dæk dem med spinat og læg de resterende filet oven på. Dæk med sauce, fordel nogle smørklatter over og sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter.

Server med kogte kartofler.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 46420 gange,
og udskrevet 1019 gange.


Energi:
KJ total 12262 (2919 kcal)
KJ pr. Pers. 3065 (729 kcal)
Vægt ialt 2806 gram
Vægt pr. Pers. 701 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 437 KJ (104 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 5.0 gram
Kulhydrat 8.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Benjamin  -  2011-09-12 21:48:01
Det lyder som en lækker ret - Men hvor varm skal ovnen være, alm/varmluft?


Gitte  -  2007-09-07 10:08:31
skal prøves


Hans Henrik  -  0000-00-00 00:00:00
God opskrift! Sovsen kan også jevnes med alm. jævning med mælk og mel.


Kurt  -  0000-00-00 00:00:00
Mums, en lækker opskrift! det er min livret!