Stegt lammekølle med Fransk Kartoffelgratin

Stegt lammekølle med Fransk Kartoffelgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stegt lammekølle med Fransk Kartoffelgratin, billede 4 Stegt lammekølle med Fransk Kartoffelgratin, billede 1 Stegt lammekølle med Fransk Kartoffelgratin, billede 2 Stegt lammekølle med Fransk Kartoffelgratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Lammekølle u nøgleben Benet i lammekøllen udgør ca. 14 % af vægten
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 Fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Rosmarin, frisk
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Fransk Kartoffelgratin:
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
evt. Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1.25 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
150 gram Emmentaler. 45+ Revet:
1 tsk 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl 40 gram

1 skive ost vejer ca. 25 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
   
Opskrift:
Tænd ovnen og indstil den på 225 grader C. alm. ovn.

Skyl og tør lammekøllen. Gnid hele køllen med salt og peber. Spæk den med små stykker hvidløg og rosmarin, fordel smørret i små klatter over. Læg kødet på stegeristen over bradepanden med skindsiden opad. Brun kødet ca. 20 min.

Skru derefter ned til 180 grader C. alm. ovn, og steg køllen 20-25 min. pr. ½ kilo, hvis stegen skal være let rødlig indeni. Ønskes kødet mere gennemstegt, beregnes 30-35 min. pr. ½ kilo.

Tag stegen ud. Hold den varm under folie og lad den hvile 15 min., for at saften kan samle sig inden udskæringen. Skær stegen i skiver og server den med kartoffelgratin, der bages i ovnen sammen med køllen.

Fransk kartoffelgratin:
Bagetid ca. 1 time ved 180 grader C. alm. ovn Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem lagvist med krydderier, hakket skalotteløg og halvdelen af osten (revet) i et fladt, smurt ovnfast fad. Hæld fløde over kartoflerne og drys resten af osten (revet) over. Sæt fadet i ovnen når lammestegen er brunet og bag gratinen til kartoflerne er møre.

Server kartoffelgratinen til lammesteg, oksesteg, stegt kylling eller som selvstændig ret med grøn salat til

Tips:

I stedet for Dansk Emmentaler kan anvendes Danbo eller 50 g Dansk Grana sammen med 50 g Danbo





karakterer:
Opskriften er vist 35616 gange,
og udskrevet 915 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16333 (3888 kcal)
KJ pr. Pers. 4083 (972 kcal)
Vægt ialt 3756 gram
Vægt pr. Pers. 939 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 434 KJ (103 kcal)
Protein 10.4 gram
Fedt 13.9 gram
Kulhydrat 5.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu